Politie Haaglanden

Persberichten 22 augustus

Haaglanden, 22-08-2008

Met scootmobiel door glazen deur politiebureau
Den Haag Een 77-jarige Hagenaar in een scootmobiel richtte 21 augustus om 17.30 uur een ravage aan in Politiebureau Jan Hendrikstraat. De man zat in de wachtruimte op zijn beurt te wachten. Daarbij was hij aan het spelen met de hendels van zijn scootmobiel. Plotseling schoot de scootmobiel met grote snelheid vooruit en reed dwars door een glazen deurtje heen. De man kwam tegen een pilaar tot stilstand en raakte ondanks het rondvliegende glas niet gewond. Een servicemedewerker van de politie heeft vervolgens samen met de man een Europees schadeformulier ingevuld.

Gewapend door rood
Den Haag - Een politieagente op de fiets zag op 21 augustus om 20.30 uur een auto door een rood verkeerslicht rijden op de Laan van Meerdervoort. Bij het Westeinde gaf ze de auto een stopteken. De auto ging er daarna vandoor, maar reed zich op de Noordwal in het verkeer vast. Daar bleek de reden voor het vluchtgedrag van de 22-jarige inzittende: hij was in het bezit van een vuurwapen. Zowel de Hagenaar als zijn 21-jarige vriendin werden aangehouden.

Nog vijf jaar tegoed
Den Haag Twee mannen en een vrouw trokken 21 augustus om 10.30 uur op de Doubletstraat de aandacht van surveillerende politieagenten. De 22-jarige vrouw leek erg nerveus. Daarom besloten de agenten de legimatiebewijzen van het drietal op te vragen. Eén van de mannen, een 25-jarige Hagenaar, bleek gesignaleerd te staan. De drie werden meegenomen naar het politiebureau, waar de man nog vijf jaar gevangenisstraf tegoed bleek te hebben. Hij werd direct ingesloten.

Agent snapt wanbetaler
Den Haag Een politieagent zag donderdag 21 augustus om 15.15 uur in zijn vrije tijd een 32-jarige Hagenaar zonder te betalen de parkeergarage in het centrum uitrijden. Hij volgde de auto en waarschuwde collegas, die de man staande hielden op de Oranjestraat. De man kon geen rijbewijs tonen en bleek een valse naam op te hebben gegeven. Later bleek waarom: hij had een rijontzegging en stond nog gesignaleerd voor een boete van 60 euro en 60 dagen hechtenis.

Proletarische koopwoede
Den Haag Een 32-jarige man uit Leeuwarden ging 21 augustus om 10.45 uur op het Spui een rondje winkelen met een geprepareerde tas. Hij werd echter betrapt door een agent in burger. Hij bleek bij een warenhuis en een supermarkt gratis te hebben gewinkeld. Onder andere werden een ciabattabroodje, rivierkreeftsalade en een paar sokken in de tas aangetroffen. Ook bleek hij drugs bij zich te hebben. De man kreeg een proces-verbaal.

Dronken en zonder rijbewijs achter het stuur
Den Haag - Agenten hielden vrijdag 22 augustus rond 3.15 uur op de Westduinweg een 36-jarige Hagenaar aan. Tijdens een controle bleek dat de man te veel had gedronken. Aan het bureau legde hij een blaastest af en blies 255 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Bij nader onderzoek bleek de man ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Fiets terug naar eigenaresse
Den Haag - Agenten zagen donderdag 21 augustus om 16.30 uur een 17-jarige Hagenaar over de Badhuisstraat op een gloednieuwe damesfiets rijden. Agenten vertrouwden dit niet helemaal. Tijdens een controle van het framenummer bleek dat de fiets tien dagen geleden was gestolen. Agenten namen de Hagenaar mee naar het politiebureau voor verder verhoor. De fiets gaat weer terug naar de 37-jarige eigenaresse.

Boete voor negeren stopteken
Den Haag/Loosduinen Een 58-jarige man negeerde donderdag 21 augustus om 11.40 uur op de Kijkduinsestraat het stopteken van een agent die met een geel hesje aan het verkeer regelde, omdat er een verkeerscontrole was. De agent moest, bij het passeren van de auto, een stap opzij doen om niet door de auto geraakt te worden. De automobilist is aangesproken op zijn rijgedrag en kon niet verklaren waarom hij deed zoals hij deed. De man kreeg een proces verbaal uitgereikt.

Wieldoppen
Den Haag/Loosduinen - In de Mimosastraat en in de Speenkruidstraat zijn donderdag 21 augustus de wieldoppen van geparkeerde autos gestolen. De politie kreeg diverse aangiften binnen. Er is geen schade aan de autos ontstaan omdat het wieldoppen met een kliksysteem waren. De politie heeft de zaken in behandeling.

Jongeren geven overlast
Voorburg Omwonenden belden vrijdag 22 augustus om 00.20 uur de politie omdat ze (geluids)overlast hadden van een groepje jeugd op de Hoekweg. Agenten noteerden hun gegevens en stuurden de groep weg, maar één van hen gedroeg zich tijdens de controle recalcitrant. De 17-jarige Rijswijker was behoorlijk onder invloed van alcohol en onvast ter been en bleef zich hinderlijk en luidruchtig gedragen. Toen hij na verschillende waarschuwingen van de agenten nog zijn middelvingers op stak naar de buurtbewoners was de maat vol en hielden de agenten hem aan. Op het politiebureau kreeg hij een boete.

Politie beëindigt overlast in park Clingendael
Den Haag/Wassenaar De politie heeft onlangs een vorm van overlast in het park Clingendael beëindigt. De politie kreeg enkele meldingen van buurtbewoners en recreaten dat in het bos een man woonde die de bezoekers lastig viel en in enkele gevallen zelfs bedreigingen uitte. Na onderzoek bleek dat een 51-jarige man in een tentje in het bos was komen wonen. De man is begin deze maand aangehouden. Het bleek te gaan om een man die enigszins verward was. De gemeente ruimde zijn illegale onderkomen. Ter voorkoming van herhaling hebben hulpinstanties zich over de man ontfermd. Hij krijgt een integratietraject aangeboden met de bedoeling de man te helpen zijn leven weer op de rails te krijgen. Omwonenden reageerden verheugd dat de bewoner vertrokken was. Eind goed, al goed.

Verkeerscontrole
Wassenaar Politie Haaglanden hield donderdag 21 augustus tussen 09.45 en 11.30 uur een algemene verkeerscontrole in de Lange Kerkdam. In totaal controleerden agenten 250 voertuigen en schreven ze dertien boetes uit voor verschillende overtredingen zoals het niet dragen van autogordels, verlopen Apk of rijbewijs of nog openstaande boetes.

Babbeltruc
Rijswijk Een man en vrouw (86 en 87 jaar) kregen donderdag 21 augustus om 21 augustus onverwacht en ongewenst bezoek. Twee vrouwen belden bij hun woning aan de Cromhoutlaan aan en vroegen om een envelop. De man en vrouw lieten het tweetal binnen en werden door in de keuken door de dames aan de praat gehouden. Vervolgens heeft waarschijnlijk een derde vrouw de woning doorzocht en diverse sieraden weggenomen. Het echtpaar omschreef de vrouwen als volgt: één van hen was ongeveer 30 jaar en tussen de 1,60 en 1,70 lang. Met licht getinte huid, donkerbruin haar los tot op de schouders, rond gezicht en een stevig postuur. Ze droeg een donkergrijs mantelpak met rok. Een tweede vrouw was van ongeveer dezelfde leeftijd, tussen de 1,50 en 1,60m lang, droeg grijze kleding (shirt en rok) en had ook een stevig postuur. De derde vrouw had een vergelijkbaar signalement.

Winkeldiefstallen
Rijswijk Beveiligingsmedewerkers van een elektronicazaak droegen donderdag 21 augustus om 16.30 uur een 38-jarige man uit Delft over aan de politie. Hij had een demotelefoon losgeknipt en een mp4 speler op zak die hij niet had afgerekend. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen ramkraak
Kwintsheul/Westland De politie is op zoek naar getuigen van een ramkraak afgelopen nacht. Vrijdagochtend 22 augustus om 04.00 uur trachtten circa vier personen met bivakmutsen het tankstation aan de Heulweg open te breken. Het viertal sloeg met enkele mokers de toegangsdeuren in en probeerde zo het tankstation binnen te komen. Dat lukte niet waarna de mannen er zonder buit op scooters vandoor gingen over de Bovendijk. Van de daders ontbreekt tot op dit moment ieder spoor. Heeft u informatie die de politie kan helpen deze ramkraak op te lossen? Belt u dan met de recherche van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Verdachten inbraak schuren aangehouden
Delft Twee Delftenaren (19 en 24 jaar) liepen vrijdagochtend 22 augustus om 02.00 uur in de armen van de politie nadat zij waren betrapt bij een insluiping in een schuur. De politie kreeg een melding van een bewoner van het Braziliëhof dat er vreemde mannen in haar tuin stonden. In de directe omgeving zagen de agenten het tweetal lopen. Een van de twee had een fietssleutel op zak van een fiets die waarschijnlijk uit een van de schuren was weggenomen en door het tweetal was koud gezet. De politie onderzoekt of de twee meerdere insluipingen op hun geweten hebben.

Fietsenstalling in het bos
Delft Politieagenten kregen donderdagavond 21 augustus om 18.00 uur een melding van twee 15-jarige meisjes die verklaarden zij een aantal nieuwe fietsen hadden gevonden. De meisjes waren op zoek naar een fiets die eerder op de dag gestolen was en vonden in het openbaar groen nabij de Pootstraat zes vrij nieuwe fietsen. De agenten namen de fietsen in beslag en onderzoek de herkomst ervan. Helaas voor de twee melders zat hun fiets er niet tussen.

Man aangehouden na huiselijk geweld
Zoetermeer De politie hield donderdag 21 augustus om 21.30 uur een 36-jarige Zoetermeerder aan op verdenking van huiselijk geweld. De man mishandelde zijn partner dusdanig dat zij de politie belde. Zijn vrouw deed aangifte bij de politie. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld. Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Alerte getuige helpt politie na diefstal
Zoetermeer Een 29-jarige Zoetermeerder zette de politie op het spoor van twee auto-inbrekers die een auto aan de Tiberstroom doorzochten. Hoewel de auto niet was opengebroken en er ook niets was weggenomen ging de man op onderzoek uit nadat zijn buurvrouw de man opmerkzaam maakte van het voorval. De buurvrouw had gezien dat de twee de auto hadden doorzocht en er vervolgens van door gingen. De man wist het tweetal te achterhalen en sprak de jongens aan. Nadat de politie erbij was gehaald bleek dat het tweetal op een gestolen fiets reed. Toen de agenten de twee Zoetermeerders (16 jaar) daarover aanspraken zag een van de agenten dat een van de jongeren twee lopers op straat gooide. Helaas voor hem net voor de voeten van de agent. Met de lopers is het vrij eenvoudig om bepaald type fietssloten te openen. Het tweetal werd direct aangehouden en de politie onderzoekt de betrokkenheid bij de diefstal en de insluiping in de auto.

Jeugdige benzinedief
Zoetermeer Alert optreden van een getuige leidde donderdag 21 augustus om 19.45 uur tot de aanhouding van een 12-jarige Zoetermeerder. De jongen tankte bij een tankstation aan de Zwaardslootseweg benzine in een jerrycan en liep hierna weg zonder te betalen. De getuige achterhaalde de jongen en belde de politie. Aangezien de jongen al meerdere keren met de politie in aanraking was geweest kreeg hij direct een dagvaarding. Hij moet voor de kinderrechter komen. De jongen werd vervolgens overgedragen aan zijn moeder.