Provincie Noord-Holland

Resultaten metingen luchtkwaliteit IJmond 2007

22-8-2008

De provincie Noord-Holland brengt jaarlijks een rapport uit over de resultaten van luchtkwaliteitsmetingen in de regio IJmond. Het rapport van 2007 is onlangs uitgebracht. Hieruit blijkt dat de luchtkwaliteit in het gebied over het algemeen voldoet aan de luchtkwaliteitsnormen.

De luchtkwaliteit in Nederland wordt landelijk gemeten. Hoewel de provincie hiertoe niet verplicht is, meet zij op eigen initiatief op twee locaties in de regio IJmond de luchtkwaliteit. Samen met twee (stof)meetpunten van Corus vormen deze meetpunten het provinciale meetnet IJmond. De metingen worden onder andere uitgevoerd om inzicht te krijgen in de lokale luchtkwaliteit en het concentratieniveau van luchtverontreinigende componenten. Ook wordt er getoetst aan de normen. Inzicht hierin is belangrijk voor zowel beleid als vergunningverlening.

Het datarapport is toegezonden aan belangstellenden en betrokkenen, waaronder gemeenten, milieudienst, milieufederatie, dorpsraad Wijk aan Zee en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Daarnaast zijn in 2007 door de provincie Noord-Holland zwaremetalenmetingen uitgevoerd op het meetpunt in Beverwijk-west. De resultaten van die metingen zijn opgenomen in een aparte notitie.

Nieuwsredactie

Datarapport Luchtkwaliteit IJmond 2007

Samenvatting en interpretatie rapport

Notitie zware metalen