Ministerie van Buitenlandse Zaken

Regering biedt condoleances aan aan Spanje

22 aug 2008 | Premier Balkenende heeft in een brief zijn condoleances aangeboden aan de Spaanse premier Zapatero en namens de Nederlandse regering medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp in Madrid.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen volledige duidelijkheid over de mogelijke betrokkenheid van Nederlanders bij de vliegramp met het Spanair toestel. Luchtvaartmaatschappijen zijn niet verplicht om bij binnenlandse vluchten de nationaliteit van passagiers vast te leggen. Spanair heeft de nationaliteit van de passagiers van de betreffende vlucht dan ook niet vastgelegd. Daardoor neemt een zorgvuldige vaststelling van de nationaliteit van alle slachtoffers veel tijd.

De Nederlandse Ambassade staat in nauw contact met de Spaanse autoriteiten, Spanair, andere ambassades en vertegenwoordigers van de Nederlandse gemeenschap in Spanje. Volgens de laatste berichten moeten nog 60 passagiers geï dentificeerd worden. Tot op heden zijn er geen indicaties dat er Nederlanders onder de slachtoffers zijn. De Spaanse autoriteiten hebben laten weten deze kans gering te achten, maar hierover nog geen zekerheid te kunnen geven. Ministerie en ambassade zijn niet benaderd door familieleden die informeerden naar het lot van Nederlanders waarvan zij dachten dat die mogelijk betrokken zouden zijn bij het ongeluk.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl