Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 augustus 2008

Dorstige dieven kunnen verleiding niet weerstaan

Enschede

Drie mannen, een 25-jarige Hengeloër en een 26-jarige en 33-jarige beiden uit Enschede, werden op donderdag 21 augustus aangehouden op het van Heekplein in Enschede. Zij konden de verleiding niet weerstaan en gingen aan de haal met een lading frisdranksiroop van een eetgelegenheid aan de Kalanderstraat in Enschede.

Op donderdag 21 augustus om ongeveer 22.30 uur kreeg de politie een melding dat van een eetgelegenheid aan de Kalanderstraat vele liters limonadesiroop gestolen was. Bleek dat de eetgelegenheid net nieuw bevoorraad was en de dieven aan de achterzijde de goederen gestolen hadden.

Op het van Heekplein troffen agenten drie mannen, een 25-jarige Hengeloër en een 26-jarige en 33-jarige Enschedeër, aan. De mannen droegen grote dozen bij zich die van de eetgelegenheid afkomstig waren. De drie mannen werden aangehouden en bekenden op het politiebureau de diefstal te hebben gepleegd. Proces-verbaal zal tegen de mannen worden opgemaakt.

Eerder deze week was een ander eetgelegenheid bestolen van de bevoorrading. Het blijkt dat winkeliers soms de nieuwe bevoorrading te lang buiten laten staan en hongerige / dorstige dieven hun verleiding soms niet kunnen weerstaan. (08-105973)

Wie zijn vinger opsteekt krijgt de beurt

Hengelo

Op 21 augustus rond 11.00 uur surveilleerden twee politiemensen op de Drienerstraat. Zonder enige aanleiding werden zij daarbij begroet door een man die het nodig vond om hen de gestrekte middelvinger van zijn tot vuist gebalde hand te tonen en dat vervolgens ook nog enige tijd volhield.

Hij werd hierop staande gehouden en bleek geen identiteitsbewijs te kunnen tonen. Bij nader onderzoek bleek dat deze man, een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, ook nog twee dagen moest zitten. Hij werd daarom aangehouden en ingesloten en kreeg daarnaast nog twee keer een proces-verbaal, voor belediging en voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. (08-105665)

Diefstal auto

Hengelo

Voor een woning aan de Hunzestraat werd tussen 21 augustus rond 23.30 uur en 22 augustus rond 06.50 uur een auto gestolen. Het betreft een donkerblauwe Opel Corsa voorzien van het kenteken 08-DR-XX. De eigenaar, een 53-jarige inwoonster van Hengelo, heeft aangifte gedaan. Ziet u deze auto ergens staan of rijden, belt u dan met de politie in Hengelo op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (08-106027)

Getuige vernielingen houdt verdachten aan

Hengelo

Vrijdag 22 augustus heeft een 28-jarige getuige twee daders van vernielingen aangehouden en overgedragen aan de politie.

In de nacht van donderdag op vrijdag 22 augustus omstreeks 04.00 uur ziet een 28-jarige Hengeloër dat twee jongens op de Brinkstraat diverse vernielingen plegen. Hij ziet dat de jongens fietsen tegen plantenbakken gooien, een voorwerp tegen een winkelruit gooien waardoor het alarm inwerking gesteld wordt en dat zij nog diverse andere vernielingen plegen. Hierop belt hij de politie en houdt de jongens staande totdat zij ter plaatse is en draagt de jongens dan over aan de politie. Beide jongens zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blijkt het te gaan om twee Hengelose jongens van 17- en 18 jaar. In de loop van de dag zullen zij na verhoor worden heengezonden. Zij zullen de ontstane schade moeten vergoeden. (08-106013)

Aanrijding met letsel

Almelo

Een 19-jarige automobiliste uit Almelo raakte op 22 augustus rond 09.30 uur gewond toen zij werd aangereden op de Vriezenveenseweg.

Op 22 augustus, rond 09.30 uur, stond een 19-jarige automobiliste uit Almelo in haar auto op de Vriezenveenseweg te wachten voor de verkeerslichten bij de kruising Vriezenveenseweg-Bleskolksingel. Achter haar stond een 33-jarige automobiliste uit Tubbergen voor hetzelfde verkeerslicht te wachten. Toen het licht groen werd trok de 33-jarige automobiliste sneller op dan de 18-jarige en botste daardoor met de voorzijde van haar voertuig tegen de achterzijde van de auto van de 18-jarige. Hierdoor raakte de 18-jarige gewond. Door de brandweer werd het dak van haar auto geknipt, omdat er mogelijk sprake was van nekletsel. Zij is hierna met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het kentekenbewijs van de auto van de 18-jarige is in verband met de schade ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (08-106054)

tel. 053-4555588


---- --