Gemeente Alkmaar


Persberichten top

Nieuwe directeur stedelijk museum

Alkmaar, 22 augustus 2008

Rode lijn

De gemeente Alkmaar heeft Lidewij de Koekkoek benoemd tot directeur van het Stedelijk Museum Alkmaar. Zij treedt per 1 september a.s. in dienst. Het Stedelijk Museum Alkmaar is dé plek om de rijke geschiedenis van Alkmaar en omgeving te leren kennen. Het museum bezit een bijzondere historische- en kunsthistorische collectie en is gehuisvest in een eigentijds gebouw aan het Cultuurplein van Alkmaar.

Het Stedelijk Museum Alkmaar wil zich de komende jaren sterker profileren en een centrale rol innemen in de stadspromotie. Samen met het aangaan van nieuwe samenwerkingsverban-den, het trekken van meer bezoekers en het vernieuwen van de vaste presentaties vormen dit belangrijke opgaven voor de nieuwe directeur.

Lidewij de Koekkoek heeft ruime museale ervaring als hoofd Publiekszaken bij het Nederlands Textielmuseum en hoofd Externe Zaken bij het Nederlands Architectuurinstituut. Eerder werkte zij in de provincie Noord-Holland voor de Stichting Kunst en Cultuur Noord-Holland. De afgelopen vijf jaar was ze hoofd Monumentenzorg en Archeologie bij de gemeente Dordrecht. In Dordrecht heeft ze samen met het stadsarchief het nieuwe Erfgoedcentrum DiEP opgericht, waarin de publieks- en collectietaken van het brede erfgoed van de stad en regio zijn onder-gebracht.
LidewijDeKoekkoek

22 augustus 2008