Nedstat

Nedstat geeft NOS inzicht in olympische website

Bezoekers kunnen kiezen uit 12 live streams van sport evenementen

Amsterdam, 22 augustus 2008 - Nedstat voorziet NOS van het complete inzicht in het gedrag van bezoekers aan de Olympische site. Met behulp van Sitestat en Stream Sense⢠kan NOS volgen hoe mensen schakelen tussen 12 live streams van verschillende Olympische evenementen op de site.

De NOS Olympische website laat de kijker zelf bepalen wat hij of zij wil zien door 12 video kanalen aan te bieden waaruit kan worden gekozen. Dit maakt het mogelijk om sport evenementen te selecteren die niet door de NOS live worden uitgezonden op Nederland 1. Daarnaast biedt de site on-demand video streams van hoogtepunten en een verbinding met NOS radio waar live verslag wordt gegeven vanuit China.

De video streams op de NOS Olympische site worden in meerdere formaten aangeboden, waaronder in Silverlight van Microsoft.

Roeland Stekelenburg, Hoofd Innovatie van NOS: "We hebben de Olympische Spelen aangegrepen om het online kijken naar live videostreams naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen de interface en navigatie zijn uniek in zijn soort, ook de kwaliteit video die we bieden, inclusief een HD stream, is uniek te noemen. En uit de bezoekcijfers blijkt dat het publiek onze inspanningen zeer weet te waarderen."

"De Olympische site van de NOS is een geweldig voorbeeld van hoe omroepen het online kanaal zouden moeten gebruikenâ, zegt Michael Kinsbergen, CEO bij Nedstat. "De kijker bepaalt en kan het sport evenement selecteren dat hij of zij op dat moment wil zien. Andere evenementen kunnen op een ander moment on-demand worden bekeken. Met de simpele, duidelijke interface heeft de NOS het voor de mensen ook erg gemakkelijk gemaakt om te kiezen en schakelen tussen zenders."

De Olympische site van de NOS kan worden gevonden op http://os2008.nos.nl/index/live.
Video Analytics Stream Senseâ¢