Korps Landelijke Politiediensten

Tijdens ontzegging rijbevoegdheid 140 km/uur

Laserguncontrole
Nederweert, 22-08-2008 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdag 21 augustus een 38-jarige man uit Eindhoven bekeurd die op de rijksweg A2 ter hoogte van Nederweert met 140 km/uur door de radar reed, terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. In totaal zijn tijdens deze controle 651 snelheidsovertreders op kenteken bekeurd en 48 direct staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 182 km/uur in plaats van de toegestane 120 km/uur. Eén persoon stond gesignaleerd voor het afstaan van DNA. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Roermond.

De controle vond plaats zowel richting Eindhoven als richting Maastricht van 10.30 uur tot 16.00 uur. Er vielen bekeuringen voor het negeren van het inhaalverbod (4), rijden zonder rijbewijs E (2), rechts inhalen, niet inleveren rijbewijs, bellen tijdens het rijden (2), geen markeringsbord bij lange lading (2), niet tonen rijbewijs (2), afvallende lading.

Stoppen is blazen
Met de lasergun zijn 20 snelheidsovertredingen vastgesteld. Deze overtreders zijn direct staande gehouden. Alle gecontroleerde bestuurders hebben een blaastest ondergaan onder het motto: stoppen is blazen. Niemand had teveel gedronken.

Aan de controle werkten elf medewerkers van de Verkeerspolitie Maasbracht mee.