Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 22-08-2008

Verdachten van zakkenrollen aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft donderdag 21 augustus een man en twee vrouwen uit Roemenie aangehouden op verdenking van zakkenrollen in een supermarkt.

Omstreeks 10.25 uur kreeg de politie de melding dat er zakkenrollers actief waren geweest in een supermarkt aan de Steenstraat. Agenten zochten met een signalement op zak naar de verdachten en zagen op een parkeerplaats aan de Zeeuwsesteeg een personenauto staan die in het plaatje paste. In en bij de auto waren meerdere personen. De politie heeft twee vrouwen van 20 en 22 jaar oud en een man van 26 jaar oud, allen uit Roemenie, aangehouden omdat zij aan het opgegeven signalement voldeden. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Een 82-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede is slachtoffer geworden van zakkenrollerij en deed aangifte. De zaak is in onderzoek.

Onder invloed

RHENEN Donderdag 21 augustus is een 53-jarige man uit Rhenen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 12.35 uur op de Nieuwe Veenendaalseweg gecontroleerd toen hij op zijn bromfiets reed. De agenten hadden de man kort daarvoor nog op een terras zien zitten met een biertje in zijn hand. Ze lieten de man blazen waaruit bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden. Ademanalyse wees vervolgens uit dat hij 435 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

LEERSUM Tijdens een alcoholcontrole op vrijdagochtend 22 augustus heeft de politie op de Wildbaan omstreeks 01.35 uur een 29-jarige vrouw uit Amerongen aangehouden. De vrouw blies 455 ugl en kreeg een proces-verbaal en een rijontzegging van 4 uur.

Geweld in horecagelegenheid

RHENEN- De politie heeft donderdagavond 21 augustus een 53-jarige man uit Rhenen aangehouden op verdenking van het plegen van geweld in een horecagelegenheid aan de Van Deventerstraat. De politie werd omstreeks 23.55 uur gebeld omdat twee personen met elkaar op de vuist waren gegaan in een horecagelegenheid. Ook zou er een mes getrokken zijn. Ter plaatse kregen agenten het verhaal niet duidelijk. Getuigen wilden weinig verklaren en sommigen van hen hadden gedronken. Een 53-jarige man was gewond aan zijn hoofd maar was ook verdachte van het geweld. Hij is aangehouden en naar het ziekenhuis vervoerd. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. De zaak is in onderzoek.