Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 22-08-2008

Hennepkwekerij aangetroffen; bewoner aangehouden

IJSSELSTEIN Naar aanleiding van informatie over een mogelijke hennepkwekerij in een woning aan de Mandenmaker, stelde de politie donderdag 21 augustus een onderzoek in.

Politiemensen troffen in de woning een in bedrijf zijnde kwekerij aan met 145 hennepplanten. Daarnaast bleek dat er buiten de meter om elektriciteit werd afgenomen. De energiemaatschappij heeft aangifte gedaan van diefstal elektriciteit. Een 37-jarige man die verklaarde de bewoner te zijn, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De apparatuur en de planten zijn in beslag genomen en op last van de officier van justitie vernietigd. Na afronding van het onderzoek is de 37-jarige man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Een 45-jarige man uit Sluiskil is aangehouden. Hij wordt verdacht van poging diefstal en vernieling.

Politiemensen kregen donderdag 21 augustus omstreeks 21.10 uur de melding, dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Marconibaan. De melder en een getuige verklaarden aan de ter plaatse gekomen politiemensen een man op het terrein te hebben gezien die een ruit insloeg. De bedoelde man zou zich nog op het bedrijfsterrein moeten bevinden. Na een zoektocht op het terrein werd een man aangetroffen die voldeed aan het signalement. De auto waarmee de man was gekomen, is in beslag genomen. Uit onderzoek bleek verder dat het slot van de toegangspoort was vernield. De man zit voorlopig vast en het onderzoek wordt voortgezet.

Betrapt op afsteken vuurwerk

NIEUWEGEIN Twee jongens van 11 en 12 jaar uit Nieuwegein zijn betrapt op het afsteken van vuurwerk.

Politiemensen kregen donderdag 21 augustus omstreeks 16.40 uur de melding dat er in het park nabij Blokhoeve door twee jongens zou worden geschoten. Na onderzoek trof de politie de twee jongens aan die vuurwerk aan het afsteken waren terwijl het nog lang geen oud en nieuw is. Het vuurwerk(14 rotjes) die zij bij zich hadden, werd in beslag genomen. De 11-jarige leverde ook de 20 rotjes die hij thuis had liggen, in. In overleg met de ouders werd besloten om hun zaak via het bureau HALT af te handelen.

Bekeuringen

VIANEN Bij een verkeerscontrole donderdag 21 augustus tussen 10.45 en 11.45 uur op de Aime Bonnastraat kregen negen bestuurders een proces-verbaal wegens het niet dragen van de gordel en niet kunnen tonen van rij- en kentekenbewijs.