Persberichten Rijn&Venen, 12.15 uur

Utrecht, 22-08-2008

Te jonge automobilist

WOERDEN Een 14-jarige jongen uit Woerden is betrapt op het rijden in een personenauto.

Politiemensen zagen vrijdag 22 augustus omstreeks 03.40 uur de Woerdenaar rijden over de Rembrandtlaan. In de auto zaten nog drie andere personen. Op de Leidsestraatweg gaven de politiemensen de Woerdenaar een stopteken waarop hij niet direct reageerde. Toen hij na enige tijd wel stopte, gingen beide portieren open en renden de inzittenden snel de auto uit. De bestuurder kon wel worden aangehouden, de andere drie wisten te ontkomen. Op het bureau verklaarde de Woerdenaar de auto zonder toestemming van zijn moeder te hebben meegenomen. De moeder werd in kennis gesteld en bevestigde de verklaring van haar zoon. Het in de auto liggend gereedschap, waaronder schroevendraaiers, zijn in beslag genomen. Tegen de Woerdenaar is proces-verbaal opgemaakt wegens joyriding en rijden zonder rijbewijs.

Auto vernield

MAARSSEN De politie onderzoekt de vernieling van een personenauto en vraagt getuige(n) zich te melden. Zij kunnen kontakt opnemen met het politiebureau Maarssen, telefoon 0900-8844 of informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Op vrijdag 22 augustus omstreeks 06.00 uur kreeg de politie de melding te gaan naar de wijk Antilopespoor omdat een personenauto op zijn zijkant zou liggen. Politiemensen troffen op een parkeerplaats behorend bij een appartementencomplex inderdaad een rode kleine personenauto aan die op de rechterzijkant lag. De auto werd op zijn vier wielen teruggezet en voor sporenonderzoek veilig gesteld. Er was aan de rechterzijde schade ontstaan. Er is inmiddels aangifte gedaan van vernieling. De auto is al eerder doelwit geweest van vernieling. Een buurtonderzoek leverde nog geen bruikbare informatie op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aangehouden voor diefstal/heling fiets

MAARSSEN Een 13-jarige jongen uit Maarssen is aangehouden op verdenking van diefstal/heling.

Politiemensen controleerden donderdag 21 augustus omstreeks 20.55 uur de Maarssenaar en de fiets waarop hij reed in de wijk Antilopespoor. Uit de controle bleek dat de fiets in januari 2006 was gestolen in Harderwijk. De Maarssenaar werd overgebracht naar het politiebureau en de fiets is in beslag genomen. Kort daarna verscheen de 46-jarige vader aan het bureau die eveneens werd aangehouden op verdenking van diefstal/heling van de fiets. De 46-jarige Maarssenaar verklaarde de fiets niet gestolen, maar gekocht te hebben van een tot nu toe onbekend gebleven man. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor diefstal/heling fiets

MAARSSEN - Een 23-jarige man uit Maarssen is aangehouden op verdenking van diefstal/heling.

Politiemensen controleerden donderdag 21 augustus omstreeks 15.40 uur de Maarssenaar en de fiets waarop hij reed op de Verbindingsweg. Uit de controle bleek dat de fiets eind juni 2008 was gestolen in Utrecht. De Maarssenaar werd overgebracht naar het politiebureau en de fiets is inbeslag genomen. De 23-jarige verklaarde de fiets geleend te hebben van een 24-jarige Maarssenaar. Die werd eveneens gehoord over de fiets en verklaarde de fiets niet gestolen te hebben maar gekocht te hebben van een verder onbekende man uit de wijk Overvecht. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

VINKEVEEN Een 66-jarige man uit Vinkeveen is aangehouden op verdenking van schennispleging. De man had donderdag 21 augustus omstreeks 15.45 uur vanuit de bossage van de Spoorlaan zijn geslachtsdeel laten zien aan een getuige die de politie inseinde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder betrapt

KAMERIK Een 17-jarige bestuurder van een scooter uit Kamerik is betrapt op een forse overschrijding van de toegestane snelheid van 45 km/u.

De politie zag op donderdag 21 augustus omstreeks 12.30 uur de Kamerikker rijden over de Mijzijde en klokte hem op een gecorrigeerde snelheid van 90 km/u. De bestuurder en zijn scooter zijn meegenomen naar het bureau. Het rijbewijs/certificaat van de Kamerikker is ingevorderd. Bovendien bleek dat de remkabel van de voorrem ontbrak. Tegen de Kamerikker is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

VREELAND Een 44-jarige man uit Vreeland is aangehouden op verdenking van bedreiging en belediging.

Politiemensen kregen woensdag 20 augustus omstreeks 17.00 uur een melding van geluidsoverlast afkomstig uit de woning van de Vreelander. Daar bekend was dat de Vreelander gewelddadig kon reageren op de politie, gingen meerdere eenheden ter plaatse.

Na aanbellen kwam de Vreelander direct zijn woning uit en reageerde verbaal agressief naar de politiemensen. Daarbij schold hij hen uit. De politiemensen gingen over tot aanhouding en pakten de man vast. Hij verzette zich heftig maar het lukte om de man naar de grond te brengen en te boeien. De man werd overgebracht naar het Arrestantencomplex Politie Utrecht. Daar aangekomen werd hij overgebracht naar een observatiecel, maar daarbij verzette hij zich opnieuw zeer heftig. Na onderzoek door de crisisdienst werd de Vreelander in bewaring gesteld in het Regionaal Psychisch Centrum te Nieuwegein. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.