Politie Zeeland


W-1653-2008 Jongens aangehouden met balletjespistool, Oost-Souburg
De politie heeft donderdagavond negen jongens van 15-/17 jaar, afkomstig uit Vlissingen en Oost-Souburg, aangehouden.
Omstreeks 21.00 uur was bij de politie een melding binnengekomen dat een groepje jongens richting de Kanaalstraat liep en dat één van hen met een 'vuurwapen' liep te zwaaien.Toen agenten daar aankwamen en om uitlevering van het 'wapen' vroegen, voldeed niemand hieraan. Daarom werd besloten alle jongens ter plaatse aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau voor verhoor.

Omdat de jongens minderjarig zijn, werden hun ouders in kennis gesteld. Het wapen werd gevonden in een horeca-gelegenheid, waar het was verstopt. Het bleek te gaan om een balletjespistool. Tijdens verhoor bekende één van de jongens dat het pistool van hem was. Alle jongens werden daarna weer in vrijheid gesteld en konden worden opgehaald door hun ouders.

W-1654-2008 Reeks van inbraken in hotels
De politie stelt een onderzoek in naar een reeks inbraken die afgelopen nacht werd gepleegd in totaal zeven hotels in Domburg en Zoutelande.
Bij enkele hotels werd zelfs de gehele kluis weggenomen. Er werd in totaal voor ruim enkele tienduizenden euro's aan geld weggenomen. De braakschade bedraagt enkele duizenden euro's.

W-1655-2008 Inbraken, Serooskerke
Afgelopen nacht is op twee plaatsen ingebroken in Serooskerke.
Aan de Zandput werd ingebroken in een gebouwtje bij het zwembad. Hier werden geen goederen weggenomen. Dezelfde nacht werd de betaalautomaat bij een wasstraat aan De Zompe geforceerd. De buit bestond uit wat klein geld, de schade bedraagt echter een paar honderd euro.

O-1656-2008 Geld weggenomen uit winkelpand, Poortvliet

Maandag tussen 08.30 en 14.30 uur is uit een winkelpand een geldbedrag van een paar duizend euro weggenomen.
Het geld werd in een onbewaakt ogenblik weggenomen uit de kantoorruimte van de winkel. Er zijn geen braaksporen gevonden.

O-1657-2008 Inbraak in kantoorgebouw, Colijnsplaat
Tussen donderdag 20.00 uur en vrijdag 01.30 uur is er ingebroken in een kantoorgebouw aan de Jachthavenweg.
De buit bestond uit een geldbedrag van een paar honderd euro en diverse goederen waaronder enkele sleutels. Deze werden later vannacht in de omgeving teruggevonden. De braakschade is niet bekend.