Gemeente Oldenzaal


Politiek Forum in teken Stadsvisie

gepubliceerd op : 22-8-2008

Enkele honderden Oldenzalers hebben eerder dit jaar meegewerkt aan de totstandkoming van de Stadsvisie 2025. Tijdens bijeenkomsten in `huiskamers', het stadhuis en via internet hebben zij gesproken over hoe Oldenzaal zich richting 2025 zou kunnen en moeten ontwikkelen. Op basis van de reacties van burgers en vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen is een concept-stadsvisie gemaakt. Voordat de gemeenteraad de Stadsvisie definitief vaststelt, krijgt de bevolking tijdens het Politiek Forum van 1 september de kans om in te spreken.

Oldenzalers die van de spreektijd gebruik willen maken moeten zich uiterlijk vrijdag 29 augustus aanmelden bij het secretariaat van de griffie via griffie@oldenzaal.nl, of via telefoonnummer 0541 - 588 129. Na de inspraakreacties zijn de gemeenteraadsfracties aan zet. Zij zullen zich dan voor het eerst inhoudelijk uitlaten over de Stadsvisie. Volgens planning wordt de Stadsvisie in de raadsvergadering van 9 oktober definitief vastgesteld.

In de Stadsvisie zijn zes ambities geformuleerd. Drie ambities zijn economisch getint en hebben onder meer betrekking op de binnenstad en het toerisme. De andere ambities streven een aantrekkelijk woon- en leefklimaat na. De stadsvisie moet fungeren als een "punt aan de horizon" . Huidige en toekomstige ontwikkelingen moeten aan de Stadsvisie worden getoetst. De concept-stadsvisie is na te lezen via deze link of af te halen bij de receptie van het stadhuis.