Gemeente Lansingerland

tekstversie

Miljoenenbedrijf uit Taiwan misschien naar Lansingerland koi

Op 18 augustus heeft wethouder Economische Zaken, de heer Van Vliet, een delegatie van zakenmensen uit Taiwan ontvangen. Doel van de delegatie was het verkennen van mogelijkheden voor handelscontacten tussen Taiwan en Lansingerland.

De gecombineerde teelt van tomaten en tilapias maakte de meeste indruk op de buitenlandse bezoekers.

Tomaten en Tilapias

Na de ontvangst op het gemeentehuis te Bleiswijk heeft de delegatie onder leiding van Dick van Vliet een rondrit gekregen door het meest innovatieve deel van de Nederlandse glastuinbouwgebieden in Lansingerland en de veilingen. Het bezoek werd afgesloten bij het Improvement Centre aan de Violierenweg waarbij de gecombineerde teelt van tomaten en tilapias, het meeste indruk maakte op onze buitenlandse bezoekers.

Komt Taiwan naar Lansingerland?

Met name mevrouw Yingying, algemeen directeur van de Sing Chang Koi Farm was enthousiast over het idee om koi*) in een kas te gaan kweken voor de Europese markt. Samen met lokale ondernemers gaat zij nu de mogelijkheden verkennen om haar miljoenenbedrijf in Lansingerland te vestigen. Het liefst zou ze samenwerken met een plaatselijke teler om, net zoals bij de combinatie teelt van tomaten en tilapias, synergie voor de koi-kweek te realiseren. Daarom gaat Dick van Vliet actief op zoek naar geĂŻnteresseerde telers.

De delegatie bestond onder andere uit het hoofd van de handelsafdeling van de Taiwanese ambassade te Den Haag, vertegenwoordigers van de grootste agrarische handelsondernemening van Taiwan en de algemeen directeur van een van de toonaangevende koi karperkwekerijen van de wereld. De delegatie werd begeleid door een afgevaardigde van de WFIA (West Holland Foreign Investment Agency).


*) koi is een karpersoort