LIOF


LIOF neemt belang in Samco Aircraft Maintenance

Sinds kort is NV Industriebank LIOF aandeelhouder van Samco Aircraft Maintenance BV. Samco is actiefin het onderhoud van vliegtuigen. Het bedrijf is gevestigd op Maastricht Aachen Airport en biedt werk aan ruim 115 personen. Samco richt zich op kleinere regionale vlieg- en leasemaatschappijen die geen eigen onderhoudsdienst hebben en dat dus zijn aangewezen op externe onderhoudsbedrijven. Het bedrijf is gecertificeerd om, conform de richtlijnen van de European Aviation Safety Association, onderhoud te verrichten aan een aantal type vliegtuigen. Veelal gaat het hierbij om propellervliegtuigen tot 100 zitplaatsen.

Management buy out
Samco was tot 2004 onderdeel de voormalige Schreiner Aviation Group. In 2004 kwam het bedrijf via een management buy out op eigen benen te staan. Onder leiding van Gerard Wijntje, directeur-grootaandeelhouder, heeft het bedrijf zich in de afgelopen jaren in een lastige markt ontwikkeld tot een gezonde onderneming met uitstekende vooruitzichten.

Groei naar 200 arbeidsplaatsen
Het bedrijf heeft een groeiscenario opgesteld gericht op uitbreiding van het dienstenpakket van propellervliegtuigen naar vliegtuigen met straalmotoren zoals de Fokker 70 en 100. Een dergelijke uitbreiding vergt naast fysieke capaciteit in de vorm van een additionele hangar, onderdelen en gereedschappen, ook investeringen in kennis en vaardigheden van het personeel. Het bedrijf heeft de daartoe benodigde certificeringen inmiddels verworven en werkt nauw samen met Leeuwenborg en Hogeschool Zuyd om goed te kunnen voorzien in de verwachte toename van het aantal arbeidsplaatsen tot 200 aan het van eind 2010.

Belang van 25%
Tegelijk heeft directeur-grootaandeelhouder Wijntje aangegeven dat de tijd gekomen is om afscheid te nemen. Door de groeiambitie in combinatie met de managementwisseling ontstaat een financieringsbehoefte waarvoor LIOF nu een gedeelte van het risicodragende kapitaal inbrengt. LIOF neemt daarbij een belang van 25% in de onderneming.

Na nieuwe en uitbreidingsinvesteringen van onder andere Stella Aviation en Air Service Limburg leveren de initiatieven van Samco en de investering van LIOF daarin een extra impuls aan de dienstverlening richting de luchtvaartindustrie op Maastricht Aachen Airport. Ook voor de nabije toekomst verwacht LIOF positieve ontwikkelingen rondom Maastricht Maintenance boulevard te kunnen melden.


-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 22 augustus 2008

Meer informatie:
Samco Aircraft Maintenance BV
Gerard Wijntje
T: 043-3587900