Gemeente Sneek


doorkijk naar kerngezonde meerjarenbegroting aan de raad

College Sneek geeft doorkijk naar kerngezonde meerjarenbegroting aan de raad

De meerjarenbegroting van de gemeente Sneek is kerngezond. Er is ruimte voor nieuw beleid en de ambities voor de komende jaren kunnen onverminderd hoog blijven. De dienstverlening aan de burger kan op hetzelfde hoge niveau blijven. Het college van burgemeester en wethouders informeerde vandaag de gemeenteraad over de positieve vooruitzichten.

Tijdens de besprekingen over de voorjaarsnota was er - in de meerjarenraming tot en met 2012 al een overschot van ruim EUR 110.000,--. Om nog meer financiële ruimte te scheppen werd met de raad afgesproken een groot aantal maatregelen te onderzoeken. Hierbij ging het om ondermeer een kritische blik op alle voorgenomen projecten en een uitgebreide analyse van diverse budgetten.

Dit voorjaar en begin van de zomer is daar hard aan gewerkt. Dit leidde tot een evenwichtig en realistisch pakket aan maatregelen, zonder dat er een extra belastingverhoging of verminderen van voorzieningen nodig bleek.

Het college stelt de raad nu voor om een pakket aan maatregelen te accorderen. Hierdoor ontstaat financiële ruimte. Er wordt een structureel begrotingsoverschot gepresenteerd, om nieuw beleid door te voeren.

Al met al heeft de gemeente Sneek een kerngezonde meerjarenbegroting, waardoor de gemeente volop zijn ambities voor de komende jaren waar kan blijven maken.

Eind september biedt het college de programmabegroting en meerjarenraming aan de raad aan. De gemeenteraad van Sneek zal een definitief besluit nemen over deze stukken in zijn vergadering van eind oktober.