Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 22 augustus

PREVENTIEF GEFOUILLEERD IN HET NIEUWE WESTEN
Politiepersoneel van het district West heeft donderdag preventief gefouilleerd in het Nieuwe Westen. Tussen 16.00 uur en 22.00 uur werden in totaal 340 voorbijgangers en 15 voertuigen gecontroleerd op de Nieuwe Binnenweg, het Heemraadsplein, metrostation Coolhaven en de
1e Middellandstraat. Hierbij werden vijf personen aangehouden. Twee van hen droegen verboden steek- en slagwapens. Eén van hen wilde niet meewerken en twee anderen anderen zijn aangehouden voor drugsbezit. De in beslag genomen wapens en drugs worden vernietigd.

TIENER AANGEHOUDEN NA BELEDIGING
HOEK VAN HOLLAND - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben donderdagmiddag een meisje aangehouden. Na verschillende klachten van geluidoverlast op de Hoekse Brink gingen agenten hier met de overlastgevers, een tiental tieners, in gesprek. Eén van de aanwezige meisjes vond dit niet nodig en besloot de agenten meerdere malen verbaal te lijf te gaan met het toewensen van een levensbedreigende ziekte. Hierop is zij rond vier uur aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau.

BRANDJES IN MAASSLUIS
MAASSLUIS - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er op twee plaatsen in Maassluis kleine brandjes geweest. Rond kwart voor drie kwam de brandweer in actie op de Dr. Jan Schoutenlaan. Hier waren ter hoogte van de nieuwbouwflats een aantal kratten met kozijnen vermoedelijk in de brand gestoken. Een uur later mocht de brandweer uitrukken naar de Lange Boonestraat waar ter hoogte van een supermarkt een open container met sloopafval vlam gevat had.

ROOK MAAR GEEN VUUR
VLAARDINGEN - In een woning aan de Soendalaan brak donderdagmiddag paniek uit nadat er een grote rookontwikkeling in de woning was. Buren belden de brandweer. Deze waren rond half zeven aanwezig en stelden een onderzoek in. Hieruit bleek dat er welliswaar veel rookontwikkeling was maar geen vuur. Van de verwarming in de woning kwamen flinke rookdampen. Een en ander wordt naderbekeken. De woning is gelucht en de GGD heeft betrokken personen ter plaatse onderzocht.

ZOON VERNIELD DEUR WONING
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden woensdagavond een jongen aan. De 16-jarige Schiedammer vernielde rond zeven uur de deur van de woning van zijn moeder op de Zwartewaalstraat.
Hierop belde zij de politie. Op de Havendijk werd de jongen aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau.

RESTAURATEUR BEROOFD IN Z'N ZAAK
Een 30-jarige Rotterdammer is donderdagavond in zijn restaurant aan de Rietdekkerweg overvallen en beroofd door een onbekende man. De eigenaar van het wokresaurant was aan het opruimen toen er een onbekende man binnenkwam. Hij bedreigde de eigenaar en wilde geld. Toen dit niet snel genoeg ging vuurde hij een schot af. Niemand raakte gewond. Met een nog onbekend geldbedrag verliet de dader de zaak. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in om de dader zo snel mogelijk aan te houden. Door extra inzet en inspanningen zijn in de afgelopen maanden al 145 verdachten aangehouden voor gepleegde overvallen. Op die ingeslagen weg wordt ook doorgegaan. Iedere overval is er één teveel, iedereen die zich schuldig maakt aan dit soort misdrijven komt aan de beurt en zal zich moeten verantwoorden bij de rechter.
In het restaurant waren geen klanten aanwezig, maar wellicht hebben getuigen rond tien uur donderdagavond iets gezien waar de politie wat aan heeft bij de opsporing. Ze worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Oost, via tel. nr. 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

GEBROKEN BEEN NA ONGEVAL
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 19-jarige jongen is donderdagavond gewond geraakt na een ongeval. Rond half tien reed hij op zijn scooter over de 's Gravenweg. Hier kwam hij door nog onbekende oorzaak in aanraking met een kruisende personenauto. Doordat de 55-jarige Capelse automobilist hem niet meer kon ontwijken kwam hij ten val. Bij het vallen brak hij zijn linkerbeen. De jonge Capellenaar is vervolgens overgebracht naar het EMC. De automobilist bleef ongedeerd. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

LICHTGEWOND NA AANRIJDING
Een 58-jarige vrouw is donderdagmiddag licht gewond geraakt na een aanrijding. Rond drie uur liep zij over de Erasmusbrug komend vanuit Rotterdam Zuid. Een 34-jarige passerende fietser afkomstig uit Rotterdam zag zijn plaatsgenote hier over het hoofd en reed tegen haar aan. Hierdoor kwam de Rotterdamse ten val en raakte licht gewond aan haar linkerbeen. Zij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Havenziekenhuis.

BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
Brom(fietsers) die de verkeersregels negeren zorgen voor veel gevaarlijke verkeerssituaties. Om dit te voorkomen worden er regelmatig controles gehouden.
Donderdagochtend tussen kwart over tien en half twaalf werden de bromfietsbestuurders gecontroleerd op het Binnenwegplein. In totaal werden er 37 fietsers en 3 bromfietsers bekeurd voor het rijden in een voetgangersgebied.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politieagenten van district Noord hebben donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Na verschillende tips werd er een onderzoek ingesteld bij de woning aan de Ruivenstraat. Hier troffen de agenten een in werking zijn hennepkwekerij aan. In totaal stonden er 204 moederplanten en 2149 stekjes in de kwekerij. Deze zijn rond twee uur in beslag genomen en vernietigd net als de materialen van de hennepkwekerij. De politie doet onderzoek naar mogelijke verdachten.

Ondanks regen wel zonneschijn in Kleiwegkwartier HILLEGERSBERG-SCHIEBROEK - Om de zoveel tijd staat bij het project `Buurt van de dag' een woonwijk centraal. Op woensdag 20 augustus was de noordkant van het Kleiwegkwartier aan de beurt. Fietswrakken opruimen, bestrating verbeteren, groenvoorziening aanpakken, noem maar op. Tijdens de `Buurt van de dag' is niets te gek. In politiedistrict Noord werken de politie, Gemeentwerken, Stadstoezicht, Roteb en bewoners nauw samen aan een prettige en veilige wijk. Tijdens de `Buurt van de dag' krijgt een woonwijk extra aandacht en pakken de (gemeente)diensten samen actiepunten vanuit de wijk op.
De dag begon bij politiebureau Noord waar buurtagent Jaco de Gast alle partners welkom heette. Na een korte briefing werd gang gezet richting de straat. Vanuit de politie werd met name aandacht besteed aan preventieve voorlichting rondom auto-inbraken. Middels speciale raamhangers wil de politie de bewoners attenderen op het verwijderen van alle waardevolle spullen uit de auto. Uiteindelijk zijn er 500 raamhangers uitgedeeld. Daarnaast werd in de loop van de dag een autowrak ontdekt. De politie heeft meteen geregeld dat deze wordt verwijderd.
De medewerkers van Stadstoezicht voerden acties uit gericht op huisvuil, parkeren, fietswrakken en het achterlaten van waardevolle spullen in auto's ter voorkoming van auto-inbraken. De Stadstoezichtmedewerkers hebben maar liefst 59 fietsen uit de buurt verwijderd en 1 bromfiets. Ook zij 13 boetes uitgedeeld niet of te weinig betalen voor het parkeren of verkeerd parkeren. Tot slot nog 2 boetes voor het verkeerd aanbieden van huisvuil. Door de Roteb werd deze dag met name gelet op hondenpoep, afval en het verwijderen van onkruid. Gemeentewerken besteedde aandacht aan de groenvoorzieningen en bestrating. Ter plaatse zijn afspraken gemaakt over grotere werkzaamheden die in de toekomst nog uitgevoerd gaan worden.
Dit alles onder de aandacht van buurtbewoonster Ria. Zij zet zich al jaren intensief in voor de buurt. Problemen met bestrating? Zij weet haar weg te vinden naar de gemeente. Bloembakken voor in de buurt? Ook dat heeft zij voor elkaar gekregen. Vandaag zorgde ze voor een welverdiende rustpauze met zelfgebakken appeltaart en cake. Alle medewerkers van de (gemeente)diensten mochten langskomen voor een bakje koffie. Een zonnig moment op deze regenachtige dag. Natuurlijk waren ook andere buurtbewoners van de partij en werden de actiepunten doorgenomen, onder het genot van een bakje koffie. Buurtagent Jaco de Gast keek aan het eind van de dag tevreden terug op deze actie. "Natuurlijk bedank ik alle medewerkers van de Roteb, Stadstoezicht, Gemeentewerken en collega's van de politie voor hun bijdrage aan deze dag. En niet te vergeten Ria, voor haar goede bakkunsten en haar tomeloze inzet voor de wijk." In december staat de tweede `Buurt van de dag' in het Kleiwegkwartier gepland. Heb je hier vragen en/of opmerkingen over? Neem dan contact op met uw buurtagent Jaco de Gast via 0900-8844 (lokaal tarief).

JONGEN AANGEHOUDEN NA VERNIELEN BOOM
BARENDRECHT - Politieagenten van het district Zuid hielden in de nacht van donderdag op vrijdag een jongen aan. Nadat oplettende voorbijgangers gemeld hadden dat een drietal personen een boom vernielde op het speelpleintje aan de Keijzer-Akker waren agenten snel aanwezig. Op het plein troffen ze twee meisjes, een jongen en een vernielde boom aan. Na kort onderzoek bleek de jongen, een 17-jarige inwoner van Barendrecht, de boom vernield te hebben. De boom stond scheef en er waren takken afgetrokken. Hij is rond half twee aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

ZAKKENROLSTER AANGEHOUDEN DOOR ALERTE BURGER
Een oplettende Rotterdammer heeft donderdagmiddag een zakkenrolster aangehouden. Rond drie uur zag hij in een kledingwinkel aan het Zuidplein Hoog dat het 15-jarige meisje zonder vaste woon of verblijfplaats met haar hand in de tas van een winkelende mevrouw graaide. Vervolgens hield de 19-jarige haar aan en waarschuwde de politie. De agenten waren snel aanwezig en brachten het meisje over naar een politiebureau voor verhoor. Er wordt onderzocht of ze in verband gebracht kan worden met andere diefstallen.

MAN RIJDT OVER TENEN MEISJES
De politie is op zoek naar een man die donderdagmiddag opzettelijk drie meisjes mishandelde. Rond twee uur liep een groep meisjes van de Laan op Zuid in de richting van het Stieltjesplein. Een voorbijgaande fietser sloeg één van de meisje op haar billen. Het groepje was het hier niet mee eens en achtervolgde de man om met hun mobieltjes foto's van hem te maken. De man parkeerde zijn fiets bij een auto en wilde hierin stappen. Hij bleek niet gediend te zijn van de fotograverende meisjes dus sloeg hij het portier van de bestuurderszijde in de buikstreek van één van hen. Vervolgens reed hij weg. Hierbij reed hij over de tenen van de twee andere meisjes.
De GGD was snel ter plaatse en behandelde de Rotterdammers van 14, 16 en 16 jaar oud. De politie onderzoekt de zaak.

'KLANT' RENT WINKEL UIT MET RINGEN
Een juwelier aan de Groene Hilledijk werd donderdagmiddag het slachtoffer van een niet betalende 'klant'. Een man had belangstelling voor ringen en de juwelier pakte daarop een plateau uit de etalage. Toen ze hem de ringen toonde pakte hij het plateau uit haar handen en rende de zaak uit. Tijdens de achtervolging van de dader door de Hendrick Croesinckstraat, Walravenstraat en Van Malsenstraat liet hij verschillende ringen vallen. Halverwege de Van Malsenstraat heeft hij het plateau laten vallen en verdween in de richting van de Bree. Het grootste deel van de buit is op straat teruggevonden. De recherche van het district Feijenoord - Ridderster is bezig met een onderzoek naar de dader.

POLITIE ONDERZOEKT STRAATROOF
De recherche van district Feijenoord-Ridderster doet onderzoek naar een straatroof. Donderdagavond parkeerde een 52-jarige inwoner van Fochteloo zijn auto aan de Middenhage. Hier werden zij benaderd door drie mannen. Ze eisten van de bijrijdster haar tas. Op het moment dat deze 44-jarige Rotterdamse en de bestuurder hiertegen protesteerden werd de man in zijn been gesneden. Vervolgens zijn de verdachten weggerend. De gewonde is overgebracht naar het Zuider ziekenhuis waar de wond in zijn been gehecht is. Het steekwapen werd op de Middenhage aangetroffen. Hierop wordt sporenonderzoek verricht.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Feijenoord - Ridderster hebben donderdagmorgen op de Hillevliet twee jongens van 15 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van fietsendiefstal. Om even voor twaalf uur werd gezien dat er op de Groene Hilledijk een fiets werd weggenomen door twee jongens. Met een signalement stelden politiemensen direct een onderzoek in in de omgeving. Op de Hillevliet zag men het tweetal dat voldeed aan het signalement. Ze hadden de gestolen fiets bij zich en werden aangehouden. De tweewieler is aan de eigenaar teruggegeven.