Politie Gelderland-Zuid

Mannen aangehouden na inbraak in camper

Nijmegen, 22-08-2008 o Donderdagavond heeft de politie in Nijmegen vier mannen uit Duitsland, Nederland en Polen aangehouden op verdenking van inbraak, diefstal en heling.

Rond 21.00 uur kregen agenten melding dat op de Willemsweg in Nijmegen twee mannen hadden ingebroken in een camper die daar geparkeerd stond. De 49-jarige eigenaresse van de camper betrapte de twee verdachten op heterdaad. De vrouw heeft de mannen weggestuurd en de politie gebeld. Naar aanleiding van het gegeven signalement kon de politie in eerste instantie één van de twee daders, een 53-jarige Duitser, aanhouden. De eigenaresse vertelde dat toen de verdachten wegliepen, twee andere mannen zich bij hen aansloten.

Later die avond kreeg de politie melding dat zich op de Groenestraat in Nijmegen een groepje mannen zich verdacht ophield. Ter plaatse troffen zij drie mannen aan, namelijk een 39-jarige Nederlander en twee Polen van 38 en 28 jaar. Naar aanleiding van het signalement dat de eigenaresse van de camper eerder die avond had gegeven, herkenden de agenten hierin de overige drie verdachten. De mannen zijn aangehouden op verdenking van inbraak, diefstal en heling. Zij zijn in verzekering gesteld en worden nog gehoord. (15)

Laatst gewijzigd 22-08-2008 14:02 | © Regio Gelderland-Zuid |