Gemeente Vlieland

Aanbesteding Horeca/winkel Havengebouw

Op dinsdag 19 augustus zijn de biedingen openbaar gemaakt van de huur van restaurant + snackbar en de winkelruimte in het in aanbouw zijnde havengebouw bij de jachthaven.

Voor horeca en snackbar dienden zich drie gegadigden aan, voor de winkel één.

De biedingen voor horeca +snackbar bedroegen

EUR 41.500,-- door H.T. Westers van Westcord,

EUR 55.000,-- door J. Hamstra van de Lutine en

EUR 65.000,-- door W.J.C. Joose van Puur Vlieland.

Voor de winkelruimte werd door VOF Alberts Hogenberg van de Coop EUR 5.000,-- geboden. De bedrijfsplannen van hoogste aanbieding voor de horeca en de winkel worden door het college van B&W en het bestuur van de stichting aanloophaven beoordeeld op de gestelde criteria (o.a. passend bij het havenbedrijf) en uiterlijk een maand na de aanbesteding wordt een gunningsbesluit genomen.

De pachtopbrengsten voor de horeca en de winkel zijn beperkt van invloed op het financiële welslagen van het gehele havenproject. Naast de nu geboden pachten zijn daarbij ook van belang de aanneemsommen van de weg- en waterbouwkundige werken en van het havengebouw en de afrekeningen van het meer- en minderwerk daarvan. Ook de financieringskosten spelen een belangrijke rol. Recent is een deel van de structurele financiering van het project gerealiseerd voor een tarief van 5,025%. De huidige uitkomst van de pachtprocedure ligt in de lijn van de financiële verwachtingen voor het havenproject.

Het gemeentebestuur is verheugd dat vier eilander ondernemers op een professionele wijze tijd en geld hebben geïnvesteerd in plannen voor het exploiteren van de horeca en de winkel in het nieuwe havengebouw. Het gemeentebestuur heeft er alle vertrouwen in dat de ondernemers aan wie uiteindelijk wordt gegund, een succes weten te maken van de winkel- en horecafunctie op deze unieke plek op ons eiland Vlieland.