Politie Zuid-Holland-Zuid

21/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 22-08-2008 o Persberichten district I

5500 JOINTS INBESLAG GENOMEN
DORDRECHT Tijdens een inval in een woning aan de Torenstraat heeft de politie ruim 5500 voorgedraaide joints en 2,5 kilogram weed in beslag genomen. Dit gebeurde op woensdagmorgen 20 augustus 2008. Twee mannen van 32 en 42 jaar uit Dordrecht die tijdens de inval naar de woning kwamen zijn aangehouden. De mannen zijn na verhoor heengezonden. De politie kwam de zaak op het spoor naar aanleiding van een tip. De politie heeft de zaak in onderzoek.

MISHANDELD
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 20 augustus een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 19-jarige vriendin. De politie kreeg de melding dat de vrouw in de Adelaarstraat mishandeld werd door een man. Agenten namen poolshoogte en spraken getuigen die geschrokken waren bij het zien van de mishandeling. De dienders vonden de vrouw in een nabijgelegen brandgang. De verdachte sloeg op de vlucht maar werd na een achtervolging te voet aangehouden op het Vogelplein. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De man is in verzekering gesteld.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 20 augustus een hennepkwekerij ontmanteld in een garage cq loods aan de Prinsenstraat. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor naar aanleiding van een tip. Er werden 106 hennepplantjes aangetroffen, in beslag genomen en vernietigd. Ook alle apparatuur werd in beslag genomen en die zal ook worden vernietigd.. De stroom werd illegaal afgetapt, Eneco doet hiervan aangifte.De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de eigenaar van de kwekerij.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 20 augustus een 48-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de J.J.A. Goeverneurstraat. De man was boos vanwege het feit dat hij uit zijn kamer in een pand aan het Geldelozepad was gezet door de huurbaas. De verdachte had de huur niet betaald en dus werden zijn spullen op straat gezet. Toen hij op woensdagavond een 50-jarige medebewoner uit het pand tegenkwam in de wijk Krispijn, werd hij zo boos dat hij die persoon verwondde met een mes. Het slachtoffer liep een wond aan zijn onderarm op die moest worden gehecht in het ziekenhuis. Hij heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

VEELPLEGER HAALT UIT NAAR AGENT
DORDRECHT Een 21-jarige veelpleger is in de nacht van woensdag 20 augustus op donderdag 21 augustus door de politie aangehouden in een woning in de Colijnstraat. De politie kreeg de melding dat er mogelijk drugs gedeald werd in een van de portieken in eerdergenoemde straat. Bij het zien van een agent op de fiets rende het groepje uiteen. De diender ging achter de 21-jarige veelpleger aan en hield hem staande om hem te controleren. De veelpleger haalde daarop uit naar de agent en rende weg. De geslagen agent schakelde assistentie van collegas in die de man vonden, verstopt in een woning in de straat. De agent liep geen letsel op door de klap, hij heeft aangifte gedaan tegen de veelpleger. Die is in verzekering gesteld.

ERVANDOOR
DORDRECHT Een 18-jarige beginnend bestuurder is in de nacht van woensdag 20 augustus op donderdag 21 augustus door de politie aangehouden op de Mijlweg. Surveillerende agenten kwam de jongeman met zijn vriendin eerst tegen in de Nijverheidsstraat. Daar liepen ze, de 18-jarige had de snorfiets aan de hand en duwde die voort. Al passerend zei hij tegen de agenten dat hij niet meer mocht rijden omdat hij teveel had gedronken. Toen de surveillanten later op de Mijlweg rijden, zagen ze 18-jarige toch rijden op de snorfiets met zijn vriendin achterop. De politie gaf hem een stopteken maar de knul probeerde ervandoor te gaan. Na een korte achtervolging stopte de snorfietser. Hij bleek na een blaastest een alcoholpromillage van 1,1 te hebben. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd.

BROM EN SNORFIETSCONTROLE
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT Het Verkeershandhavingsteam heeft op woensdag 20 augustus een brom - en snorfietscontrole gehouden op de locaties Rotterdamseweg en Brugweg in Zwijndrecht en de locaties P.A. de Kokplein, Kunstminplaats en Zuidendijk in Dordrecht. In totaal werden 83 brom en/of snorfietsers gecontroleerd en 28 bekeuringen uitgereikt, onder andere voor rijden zonder vereiste verzekering, geen bel/claxon, geen rijbewijs of bromfietscertificaat bij zich hebben of helemaal niet hebben, geen helm op, gladde band, opgevoerde bromfiets, rijden zonder kentekenplaat.

POLITIE ZET STOEPBORDEN IN TEGEN ZAKKENROLLEN
DORDRECHT De politie gaat de zogeheten stoepborden inzetten tegen zakkenrollerij in de binnenstad van Dordrecht. Op de borden wordt het winkelend publiek gewaarschuwd voor zakkenrollers en zijn preventietips te lezen zoals: sluit uw tas en houd u hand erop, stop uw portemonnee nooit in uw achterzak, laat geen spullen onbeheerd achter in kinderwagens. Kortom verlies uw bagage niet uit het oog! De politie hoopt met de inzet van de stoepborden op meer alertheid van de burger.