Politie Zuid-Holland-Zuid

21/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 22-08-2008 o Persberichten district II

WASBOXAUTOMAAT OPENGEBROKEN
GORINCHEM Bij een benzinestation aan de Banneweg is dinsdagavond 19 augustus tussen 21.15 uur s avonds en woensdagmorgen 20 augustus 10.00 uur een wasboxautomaat opengebroken. De wasboxen zijn vrij toegankelijk. Er verdween een klein bedrag aan muntgeld uit de automaat. De schade bedraagt ongeveer 1500 euro. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft op woensdagmiddag 20 augustus een 46-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man stal een jas in een winkel in de Arkelstraat. Personeel had dit in de gaten en schakelde de politie in. Die hield de man aan. Hij verklaarde op het politiebureau dat hij nat geregend was en het koud had waarop hij besloot een jas te stelen. Hij kreeg na verhoor een dagvaarding mee. Naast de winkeldief werd ook een 52-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij was bij de winkeldief en kon zich niet legitimeren. Ook verleende hij geen medewerking aan de politie. Daarop werd hij meegenomen naar het bureau waar hij na identificatie werd heengezonden.

MET EEN BIERTJE OP DE SNORFIETS
SLIEDRECHT Een 19-jarige man uit Papendrecht is woensdagavond 20 augustus door de politie aangehouden op de Parallelweg in Sliedrecht. Hij reed daar op een snorfiets met een blik bier in de hand. Agenten controleerden hem en namen hem een blaastest af. De snorfietser blies
1 promille. Na controle van zijn gegevens bleek de Papendrechter geen bromfietscertificaat of rijbewijs te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
MEERKERK De politie heeft in de nacht van woensdag 20 augustus op donderdag 21 augustus op de A27 bij Meerkerk een 33-jarige man uit Breukeleveen aangehouden wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten voerden een routinecontrole uit en lieten de automobilist blazen. Hij blies 1,4 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd.