Politie Zuid-Holland-Zuid

22/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 22-08-2008 o Persberichten district I

MAN VALT DOOR DAK OP BETONNEN VLOER
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van donderdag 21 augustus op vrijdag 22 augustus gewond geraakt toen hij door het dak van een houthandel aan de Weeskinderendijk viel. De man viel zon circa 10 a 13 meter door het dak naar beneden op een betonnen vloer. Hoogstwaarschijnlijk heeft een hoge stapel met hout zijn val gebroken. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht waar bleek dat hij een beenfractuur en een kaakfractuur had. Het vermoeden bestaat dat de man wilde inbreken met een maatje totdat hij door het dak zakte. Dit zal worden onderzocht door de politie.

VALSE NAAM, GEEN RIJBEWIJS EN OPENSTAANDE BOETES DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 21 augustus op vrijdag 22 augustus een 44-jarige Belg aangehouden op de Patersweg. Door surveillerende agenten werd hij onderworpen aan een routinecontrole. De automobilist werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken, hij blies 1,1 promille. Bij het verifiëren van de identiteit van de man gaf hij in eerste instantie een valse naam op en hij had geen rijbewijs bij zich. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau waar de juiste identiteit werd vastgesteld en uit het politiesysteem bleek dat de man nog vijf boetes open had staan. Hij werd daarop ingesloten omdat hij niet kon betalen. Dat de man geen rijbewijs bij zich had, klopte: hij heeft namelijk helemaal geen rijbewijs. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en rijden onder invloed.

RIJBEWIJS BEGINNEND BESTUURDER INGEVORDERD
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 21 augustus een 19-jarige man uit Papendrecht aangehouden op de Oranjelaan in Dordrecht. Hij werd in verband met een alcoholcontrole gecontroleerd en moest blazen. De beginnend bestuurder blies 0,9 promille terwijl de grens op 02, promille ligt. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd.

KORTSLUITING IN WEGRESTAURANT
HENDRIK-IDO-AMBACHT In een wegrestaurant langs de A16 bij Sandelingen-Oost is donderdagmiddag 21 augustus kortsluiting geweest. In een aparte ruimte van het restaurant in de schakelkast ontstond de kortsluiting. Dit had veel rookontwikkeling tot gevolg. Personeel en klanten werden uit voorzorg verzocht naar buiten te gaan. De brandweer kwam ter plaatse en luchtte de zaak waarna alles weer onder controle was.

BUS RIJDT ZICH KLEM
ZWIJNDRECHT Het verkeer op de kruising Koninginneweg/Rotterdamseweg is donderdagmiddag 21 augustus rond 15.30 uur enige tijd omgeleid nadat een buschauffeur zich had klem gereden op de kruising. De bus had een steen op de hoek van een uitrit én een lantaarnpaal geschampt. Hierdoor kwam het voertuig klem te zitten en moest worden getakeld. Omstreeks 17.00 uur werd de kruising weer vrijgegeven.

DIEFSTAL POSTER UIT BUSHOKJE
HENDRIK-IDO-AMBACHT Twee jongens van 16 en 20 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn in de nacht van donderdag 21 augustus op vrijdag 22 augustus door de politie aangehouden op de Laan van Welhorst. Een getuige meldde de politie dat een drietal jongens een bushokje aan het vernielen zou zijn op het Land van Waas. Agenten in een burgervoertuig namen poolshoogte en signaleerde het drietal op één fiets op de Laan van Welhorst. Een van hen had een poster in zijn handen. De drie verklaarden uit zichzelf dat de klep van het bushokje open was waarop ze de poster eruit haalden en wegnamen. Volgens de getuige zouden ze de klep hebben vernield. Dit wordt onderzocht door de politie. Een van de drie jongens een 18-jarige jongeman uit Hendrik-Ido-Ambacht - wist te vluchten. Zijn gegevens zijn bekend bij de politie want de knul liet zijn id-bewijs achter. De twee andere jongens zijn ingesloten, de poster in beslaggenomen. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

BESTEK NODIG
DORDRECHT Een 43-jarige vrouw uit Dordrecht is donderdagmiddag 21 augustus door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze stal in een winkel aan het Bagijnhof bestek met een totaalwaarde van 134 euro. Personeel betrapte haar en droeg de dief over aan de politie. Op het bureau verklaarde ze bestek nodig te hebben. Ze werd ingesloten en wordt vandaag, vrijdag, voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dit vanwege antecedenten en een nog openstaande straf.

AGRESSIEVE MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 21 augustus een 31-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de N3 bij Dordrecht. Agenten zagen dat de man blijkbaar een conflict had met een andere weggebruiker op de N3. Beiden stonden stil op de vluchtstrook, al druk gebarend. De verdachte nam daarbij een gevechtshouding aan waarop de agenten erop af gingen. De man was zeer opgefokt. De dienders maanden hem tot rust maar de man begon hen daarop te bedreigen. Daarop wilde de politie hem aanhouden. De man verzette zich zo hevig dat er pepperspray in zijn gezicht moest worden gespoten om hem onder controle te krijgen. Hij kon uiteindelijk onder controle worden gebracht en worden afgevoerd. Het verkeersconflict met de andere automobilist kwam door het agressieve rijgedrag van de verdachte.