Politie Gelderland-Zuid

Alerte reactie voorkomt erger

Brand in dronkemanscel snel geblust

Nijmegen, 22-08-2008 o Donderdagmiddag zagen agenten tijdens hun surveillance in het centrum van Nijmegen een dronken man op de Oranjesingel. De man, een 55-jarige Nijmegenaar, was nauwelijks aanspreekbaar en onvast ter been. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten in een dronkemanscel op het politiebureau aan de Stieltjesstraat.

Voordat hij werd ingesloten in de cel, werd hij, zoals gebruikelijk is, onderworpen aan een insluitingsfouillering. Enige tijd later trok hij in de cel zijn shirt uit, legde het bij de celdeur en stak het in brand. Hierop ging direct het brandalarm af. De arrestantenverzorgers reageerden alert en trapten snel het vuurtje uit. De verdachte werd door een ambulancemedewerker onderzocht op eventuele ademhalingsklachten, maar hij bleek ongedeerd. De brandweer verrichtte metingen naar schadelijke stoffen. Er werden geen stoffen gemeten die gevaar voor de gezondheid opleveren.

Nader onderzoek wees uit dat de man een aansteker bij zich droeg. Er is aangifte gedaan van brandstichting. De verdachte werd donderdagavond in verzekering gesteld. Na verhoor is hij vrijdag heengezonden met een dagvaarding.

(11)

Laatst gewijzigd 22-08-2008 14:33 | © Regio Gelderland-Zuid |