Nederlandse Politiebond


OR Zeeland zegt ook vertrouwen op in Korpsbeheerder

Enkele weken geleden (31 juli 2008) zei de ondernemingsraad van de politie Zeeland het vertrouwen op in de Korpsleiding. Bemiddeling door de korpsbeheerder, burgemeester J.M. Schouwenaar van Middelburg, ligt dan voor de hand. Maar de OR heeft er geen vertrouwen in dat de korpsbeheerder in het conflict tussen korpsleiding en OR onbevoor- oordeeld en objectief kan handelen. De OR maakt dit kenbaar in een brief aan de korpsbeheerder.

De NPB is vertrouwelijk door de OR geïnformeerd over de vertrouwens- crisis en steunt de OR. De OR stuurt nu samen met de politiebonden een brief aan het regionaal college. Ook minister ter Horst van Binnenlandse zaken is op de hoogte gebracht.

De NPB is van opvatting dat de zaak grondig moet worden onderzocht. De problemen kunnen alleen worden opgelost als er een diepgaand onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld naar de bestuurlijke en organisatorische verhoudingen binnen de politie Zeeland. Indien nodig schroomt de NPB niet de Minister van Binnenlandse Zaken persoonlijk aan te spreken over de ontstane situatie in Zeeland.

Gepubliceerd op 22 augustus 2008 door Henri Swinkels.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.