GAIA

#GAIA feed


___________________

Persbericht © GAIA

22 augustus 2008

GAIA verwelkomt onderzoek FOD Dierenwelzijn zoorapport

Dierentuin Aviflora nodigt Michel Vandenbosch uit voor persoonlijk bezoek

De dierenrechtenorganisatie GAIA verwelkomt de reactie van de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn van minister Onkelinx op het zoorapport van GAIA, over de naleving van de wet door 15 bezochte dierentuinen. De Federale Overheidsdient Dierenwelzijn zal het volledige rapport van GAIA onderzoeken en dan beslissen over inspecties van de betrokken dierentuinen. GAIA herinnert in dit verband ook aan de wet: wanneer een voorlopige erkenning is afgeleverd aan een dierentuin moet binnen de twaalf maanden voldaan zijn aan alle wettelijke vereisten.

Inmiddels heeft de zaakvoerder van Aviflora, de zoo die door GAIA als slecht werd geëvalueerd, GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch uitgenodigd 'om de koppen bij elkaar te steken over de situatie in zijn dierentuin'. Michel Vandenbosch heeft die uitnodiging aanvaard en trekt volgende week zelf naar Aviflora.

UPDATE : GAIA feliciteert le Monde Sauvage voor zijn wassen krokodillen

GAIA feliciteert de dierentuin le Monde Sauvage in Aywaille, in de provincie Namen, met de wassen krokodillen die het in zijn 'safaripark' heeft geïntroduceerd. Deze nepkrokodillen liggen te 'paraderen' voor de bezoekers van het park, die voorbijrijden met hun wagen. De nepdieren lijken zodanig echt dat GAIA-waarnemers ze voor echt aanzagen. Met excuses aan Le Monde Sauvage, die weliswaar de indruk geeft aan de bezoekers dat het om echte gaat.

GAIA moedigt trouwens le Monde Sauvage aan om alle dieren die gehouden worden in verblijven die niet voldoen aan de wet te vervangen door wassen dieren. Op die manier kan het park de wetgeving niet (meer) overtreden. Bovendien heeft een wassen dier geen eten, drinken noch verzorging nodig, wat de kosten drukt.

Daarom roept GAIA ook de andere dierentuinen op om het voorbeeld van le Monde Sauvage te volgen.