Ministerraad


Benoeming directeur Planbureau voor de Leefomgeving

Persbericht | 22-08-2008

De ministerraad heeft besloten de heer prof. dr. Maarten Hajer voor te dragen als directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in overeenstemming met minister Cramer van VROM. De benoeming gaat in op 1 oktober 2008.

De heer Hajer (1962) is sinds 1998 hoogleraar Bestuur en Beleid aan de afdeling Politicologie van de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij onder meer werkzaam aan de universiteiten van Leiden en München en als senior onderzoeker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in Den Haag. Hij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met projecten op het gebied van stedelijk bestuur en stedelijke conflicten, ruimtelijke ordening, technologische ontwikkeling en milieu- en natuurbeleid in een nationale en internationale context. De heer Hajer studeerde politicologie en planologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde als politicoloog aan de universiteit van Oxford.

Het Planbureau voor de Leefomgeving is ontstaan door een samenvoeging van het Ruimtelijk Planbureau (RPB) en het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP). De heer Hajer volgt mevrouw drs. Dineke Mulock Houwer op, die sinds de fusie als interim-directeur leiding gaf aan het nieuwe Planbureau.

De benoeming van de heer Hajer is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.