Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Augustus

* | Nieuw plan hoek GB straat/Zuiderhogeweg

Nieuw plan hoek GB straat/Zuiderhogeweg

Tegenover het tankstation langs de Zuiderhogeweg ligt al geruime tijd een terrein braak op de hoek met de Gauke Boelensstraat. Er werd in 2003 een bouwplan voor ingediend maar de gemeenteraad besloot destijds geen medewerking te verlenen aan dat plan. Nu is er een nieuw ontwerp gemaakt voor deze markante hoeklocatie. Het gaat opnieuw om een kantoorpand. Er is in principe gekozen voor de variant van drie losse gebouwen die wel samen één geheel vormen. Het parkeren moet opgelost worden op het eigen terrein.
De bebouwing langs de Gauke Boelensstraat moet de entree richting het centrum markeren. Mede daarom is het ontwerp hier uitgegaan van een wat hoger gebouw dan langs de Zuiderhogeweg en de uitloper van de Ids Wiersmahof.

Het college heeft nu besloten in principe medewerking te verlenen voor het verder ontwikkelen van de locatie. Er is in het voortraject contact geweest met de wijkraad en een aantal omwonenden. In beginsel reageerde men niet negatief maar er zijn wel opmerkingen gemaakt over de geplande bouwmassa en de plek van de nieuwe bebouwing ten opzichte van de rooilijn van de bestaande huizen langs de Gauke Boelensstraat.

Het besluit van het college betekent dat er binnenkort een procedure wordt gestart om vrijstelling te krijgen van het bestemmingsplan. Daar hoort dan een inspraakperiode bij. Wanneer deze planologische procedure begint, is nog niet duidelijk. Dat leest u t.z.t. in de groene kolommen van Breeduit.

Hoe Gauke Boelensstraat en Zuiderhogeweg

Dit is de locatie waar het om gaat. Het ontwerp laat een perspectief vanaf de Zuiderhogeweg.

Het ontwerp voor de hoeklocatie