Gemeente Valkenswaard

bijeenkomst over speeltuin aan Cuneradal

Sportieve bijeenkomst over speeltuin aan Cuneradal

Afgelopen woensdagmiddag hebben de wijkcoördinator van Dommelen en de buurtsportwerker van de gemeente Valkenswaard een bijeenkomst voor de omwonenden van de speeltuin aan het Cuneradal georganiseerd. Aanleiding waren opmerkingen van de buurt over de staat waarin de speeltuin in het Cuneradal verkeerde. De gemeente organiseerde met een paar buurtbewoners de bijeenkomst om samen met de omwonenden te praten en na te denken over de herinrichting van de speeltuin. De bijeenkomst bestond niet alleen uit een informatief, maar ook uit een sportief gedeelte. Ruim 30 kinderen deden mee aan de sport- en spelactiviteiten.

Wensen bewoners
Aan het begin van de bijeenkomst gaf de plaatsvervangend wijkcoördinator Inge Ketting, een toelichting over de herinrichting. Bewoners brachten hun wensen en opmerkingen naar voren. Aan de hand daarvan maakt de gemeente een aantal voorstellen over de herinrichting. Voor het eind van dit jaar bespreekt de gemeente deze voorstellen samen met de buurt. Vervolgens wordt ernaar gestreefd dat in het voorjaar van 2009 de speeltuin door de gemeente is opgeknapt.

Sport- en speldag
Na deze bespreking werd het tijd voor het sportieve gedeelte van de bijeenkomst. Ruim 30 kinderen van 3 tot 11 jaar deden hieraan mee. Na een warming-up voor jong en oud ging een groep sporten. Anderen deden mee aan oud-Hollandse spelletjes. Ook mochten de kinderen een originele en passende naam voor de speeltuin bedenken. Aan het eind van de middag werd de winnende naam gekozen: `Het Agnetendolleke'. De tweeling Bas en Jonne den Ouden van 9 jaar hebben deze originele naam verzonnen. Als het speeltuintje in het voorjaar van 2009 feestelijk geopend wordt, wordt ook het officiële naambord onthuld.