Q & I


22/08/2008

Check Point beveiligt virtuele omgevingen

Check Point beveiligt virtuele omgevingen VMware

Internetbeveiliger Check Point Software Technologies introduceert VPN-1 Virtual Edition (VE). Deze oplossing biedt dezelfde beveiliging voor virtuele applicaties als vele bedrijven wereldwijd inzetten voor het beveiligen van bedrijfsnetwerken en datacentra. Check Point levert hiermee geïntegreerd beveiligingsbeheer voor zowel fysieke netwerken als virtuele applicaties. Kenmerkend voor Check Point is dat de bestaande managementomgeving zowel de virtuele appliances kan beheren, als reeds bestaande fysieke appliances met Check Point software.

VPN-1 VE beveiligt virtuele omgevingen met een vooraf geconfigureerde oplossing. Deze sluit naadloos aan op VMware ESX of ESXi omgevingen om een eenvoudige en optimale implementatie te waarborgen. Omdat het installeren van extra beveiligingsapparatuur ter bescherming van virtuele applicaties niet nodig is, vermindert VPN-1 VE de kosten voor ondernemingen.

Dankzij een geïntegreerde rapportage draagt de software zorg voor een verbeterd toezicht, het naleven van wet- en regelgeving en risicobeheer voor de volledige beveiligingsinfrastructuur inclusief virtuele omgevingen. De nieuwe oplossing kan snel geïnstalleerd worden als voorzorgsmaatregel of herstel na calamiteiten.

"Virtuele systemen zijn onderdeel van het totale netwerk en moeten daarom op hetzelfde hoge niveau beveiligd worden als fysieke systemen," zegt Ofer Raz, directeur platformen en infrastructuren bij Check Point. "VPN-1 VE onderschrijft onze betrokkenheid bij de bescherming van organisaties, ook wanneer nieuwe technologie zijn intrede doet in het netwerk."

Check Point