Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Mercatorpleingarage blijft kortparkeerders trekken

22 augustus 2008

Afbeelding verkeersbord parkeergarage Het Dagelijks Bestuur wil vanaf 2009 met een gelijk tarief voor de Mercatorpleingarage kort parkeren in de garage aantrekkelijk houden. Prijzen voor abonnementen krijgen een inflatiecorrectie, en het aantal abonnementsoorten wordt teruggebracht tot dag- en maandabonnementen.

Stadsdeel De Baarsjes is sinds januari 2007 eigenaar van de garage, die sinds april van dit jaar beheerd wordt door de dienst Parkeergebouwen. Omdat ernaar wordt gestreefd om (kort)parkeerders in het winkelgebied Mercatorplein niet op straat maar in de garage te laten parkeren, blijft het stadsdeel een aantrekkelijk tarief rekenen. Het instaptarief van 50 eurocent voor het eerste half uur en een uurtarief van 2 euro blijft behouden.

De nieuwe, geïndexeerde prijs voor maandabonnementen wordt 116 euro voor een normaal abonnement, 90 euro voor ondernemers en 82,50 euro voor mensen die op de wachtlijst staan voor een parkeervergunning. De dienstverlening wordt verbeterd door een doorlopend maandabonnement aan te bieden. Weekend-, week-, 2-maand, halfjaar- en jaarabonnementen worden weinig gebruikt en zullen verdwijnen.