Gemeente Leeuwarden

Een van de 35 stenen Een van de 35 stenen

Poëzieroute opgeknapt en uitgebreid

Bron: Gemeente Leeuwarden (22-08-2008)

De poëzieroute in de Leeuwarder binnenstad ligt er weer piekfijn bij. Zo'n 15 jaar na de ingebruikname vertoonden de eerste stenen slijtage, breuken en misten in sommige gevallen letters.

Steenhouwer Rozema heeft de afgelopen maanden alle stenen nagelopen en opgeknapt als dat nodig was. De hele poëzieroute ligt er nu weer pico bello bij.

De opgeknapte route is vrijdag 22 augustus heropend door de Leeuwarder wethouder van cultuur, Yvonne Bleize. In een heuse riksja werden de poëziestenen van Arjan Hut, Theun de Vries, Bertus Aafjes, Michaël Zeeman, Judith Herzberg, Obe Postma en Martin Veltman bezocht. Na deze culturele ronde van Leeuwarden werd de 35ste (!) aanwinst onthuld. Een gedicht van Martin Veldman in het plaveisel achter Keramiekmuseum Princessehof. Het gedicht werd hierna voorgedragen door de wethouder.

De afgelopen twee jaar is de Stichting Poëziestenen druk geweest met het maken van een herstelplan. Hierna zijn er sponsors gezocht en gevonden. De gemeente Leeuwarden draagt via de sector Cultuur EUR 10.000 bij aan de restauratiekosten.