Gemeente Beuningen


Gemeente hanteert uniform bouwbeleid bij sportaccommodaties De gemeente Beuningen maakt geen enkel onderscheid ten aanzien van bouw of renovatie van sportaccommodaties bij verschillende voetbalclubs. Op het gemeentelijke beleid worden geen uitzonderingen gemaakt, ook niet ten aanzien van Voetbalvereniging Ewijk en de Beuningse Boys.

Voorbereidingen
Sinds 11 augustus 2008 is op het terrein van Sportpark Schoenaker een start gemaakt met voorbereidende grondwerkzaamheden, zoals het maaien van maïs, het aanleggen van een bouwweg en het plaatsen van een bouwbord. Hiervoor is volgens het geldende bestemmingsplan geen vergunning vereist. Geheel conform het gemeentelijke beleid gaan bouwvergunningplichtige bouwactiviteiten niet eerder van start dan dat de vereiste vergunningen verleend zijn.

Bouwactiviteiten stilgelegd
De bouwactiviteiten bij Voetbalvereniging Ewijk zijn stilgelegd omdat men, zonder over een bouwvergunning te beschikken, was begonnen met het aanleggen van een fundering. Conform het gemeentelijke beleid - waar geen uitzonderingen op worden gemaakt - worden geconstateerde bouwvergunningplichtige bouwactiviteiten stilgelegd als er geen bouwvergunning is afgegeven.

Ten tijde van het stilleggen van de bouwvergunning kon deze (de vergunning) niet worden verleend omdat een wettelijk vereist bodemonderzoek ontbrak. Ook kan in deze situatie alleen een bouwvergunning worden verleend als er een vrijstellingsprocedure is doorlopen. Ook dat was hier niet het geval.