Transavia

Reactie transavia.com op aankondiging acties piloten

22 augustus 2008

transavia.com heeft ondanks langdurige onderhandelingen geen akkoord kunnen bereiken met de vakbond voor vliegers (VNV). De vakbond heeft de onderhandelingen afgebroken en de leden opgeroepen tot acties.
---

Ook afgelopen week is langdurig met de VNV onderhandeld over de nog bestaande geschilpunten rond een nieuwe CAO. Daarbij heeft de VNV er voor gekozen een eindbod neer te leggen waaraan een ultimatum was gekoppeld dat om 10.00 uur vanochtend afliep.

Voor afloop van dit ultimatum heeft transavia.com een tegenvoorstel gedaan. transavia.com is met dit voorstel verregaand tegemoet gekomen aan de eisen van de VNV.

Als reactie op dit voorstel heeft de VNV echter, na afloop van het ultimatum, de onderhandelingen afgebroken en aangegeven dat transavia.com acties tegemoet kan zien. Deze acties, in de vorm van werkonderbrekingen, zullen aanstaande dinsdag 26 augustus om 02.00 uur starten en duren tot 17.00 uur.

transavia.com is teleurgesteld over deze stap en is van mening dat er nog steeds voldoende mogelijkheden zijn om tot goede CAO afspraken tussen beide partijen te komen. transavia.com zal de komende dagen daarom het maximale doen om tot een oplossing te komen.

transavia.com betreurt het feit dat passagiers de dupe dreigen te worden van de door de VNV aangekondigde acties.

Nadere informatie over de dienstregeling in geval van acties volgt zo spoedig mogelijk.

-