Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Populaire tributes op openingsavond Huntenpop Festival

Hoofdrollen voor Neil Young,
Doe Maar en Johnnie Cash

Traditioneel is de vrijdagavond van het Achterhoekse Huntenpop Festival gereserveerd voor de steeds populairder wordende Optimaal FM Tributenight. Op vrijdag 22 augustus gaan om 20.00 uur de poorten open voor een avond, waarop Neil Young, Johnnie Cash en Doe Maar de hoofdrol spelen.

De Tributenight is aantrekkelijk voor veel mensen die een nostalgische avond willen beleven met goede muziek, maar vooral ook in een bijzonder goede sfeer. De avond heeft soms veel weg van een reünie waarbij de muziek van toen wordt herbeleefd, vaak in goed gezelschap. Dat bestaat onder meer uit de campinggasten van het Huntenpop Festival dat altijd in ruime mate aanwezig is, zij hebben immers gratis toegang tot de vrijdagse tributenight.

De bezoeker kunnen dit jaar onder andere The Neil Young Mirror Band verwachten. Deze Nederlandse groep uit Veendam staat onder leiding van Gerry Wolthof die het notoire stemgeluid van de legendarische Neil Young voortreffelijk nabootst. Zijn band zorgt mede voor een perfectie vertolking van alle wereldhits van Neil Young, zoals Comes a Time, Alabama en Heart of Gold.

Ring of Fire

De Eindhovense band Def Americans speelt een complete en oprechte ode aan de vijf jaar geleden overleden Amerikaanse countryheld Johnnie Cash. Alle klassiekers van deze 'Man in Black' komen aan bod, waaronder Ring of Fire, A Boy Named Sue en Jackson. En tenslotte is daar Doe Maar, dat wil zeggen een tribute aan de meest populaire Nederlandse band ooit. De Achterhoekse formatie Up 2 Date maakt een muzikale reis door het hele repertoire van Doe Maar.

De avond wordt geopend en gepresenteerd door dj Balthazar van Puffelen van Optimaal FM, die ook in de pauzes tussen de live-optredens de aandacht van het publiek op zijn eigen karakteristieke wijze voor zich weet op te eisen.

Toegangskaarten

Toegangskaarten voor de Tributenight kosten E 10,00 per stuk en zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar. Campinggasten hebben gratis toegang. De dag daarna, zaterdag 23 augustus heeft het eigenlijke Huntenpop Festival plaats, met maar liefst dertig bands op vier podia. Alle informatie daarover, alsmede over de kaartverkoop, is te vinden op de website www.huntenpop.nl

FOTOBIJSCHRIFT
Neil Young komt tot leven op de Tributenight van Huntenpop door deze Neil Young Mirror Band (Eigen foto)


- X -


---- --