Politie Noord- en Oost Gelderland

Nunspeet- Twee man aangehouden na diefstal helikopters

Twee mannen uit Nunspeet zijn donderdag 21 en vrijdag 22 augustus aangehouden, voor het stelen van twee elektrische speelgoedhelikopters vanuit een winkel aan de Marktstraat in Nunspeet.

Een 31-jarige man werd donderdag rond 16.10 uur aangehouden, nadat hij door winkelpersoneel betrapt was op de diefstal van een elektrische speelgoedhelikopter. Hij werd overgedragen aan de politie en op het politiebureau bekende de man samen met een 34-jarige man twee keer een diefstal gepleegd te hebben. Laatstgenoemde kon vrijdagochtend 22 augustus even na half negen in zijn woning aangehouden worden. Bij beide diefstallen werd een speelgoedhelikopter weggenomen, met een totale waarde van ongeveer E 83,- De gestolen goederen zijn teruggegeven aan de eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Hattem- Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 39-jarige vrouw uit Hattem is donderdagavond 21 augustus op de Lippenoordweg in Hattem aangehouden, omdat bij een blaastest bleek dat zij onder invloed van alcohol haar auto bestuurde.

De politie zag de vrouw omstreeks 21.15 uur rijden en onderwierp haar aan een blaastest. Daarbij bleek dat ze onder invloed van alcohol was, waarna ze werd aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse een promillage van 1,5 uit. Hierdoor werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Harderwijk- Man lichtgewond door wilde bestuurder

Een 49-jarige man uit Harderwijk deed donderdagavond 21 augustus rond 19.55 uur aangifte dat hij op de Burgemeester de Meesterstraat in Harderwijk door een onbekende gebleven bestuurder enkele meters aan het portier van de auto was meegesleurd, waarna hij ten val kwam.

De man liep naar het portier van de auto toe om de bestuurder op zijn wilde rijgedrag aan te spreken. Op dat moment gaf de bestuurder vol gas, waardoor de man aan het portier bleef hangen en enkele meters werd meegesleurd met de auto. De man kwam ten val en liep enkele schaafwonden aan arm en handen op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Harderwijk- Inbraken in woningen

De politie heeft donderdagochtend 21 augustus twee aangiftes opgenomen van inbraken in woningen in Harderwijk.

De eerste aangifte kwam van een inbraak in een woning aan de Acacialaan. Daar werd in de nacht van woensdag op donderdag 21 augustus tussen 00.00 en 07.00 uur ingebroken. Men forceerde een achterdeur, waarna een televisie, laptop, handtas, geld en twee portemonnees meegenomen werden. Ook werden de autosleutels meegenomen.

De tweede aangifte kwam van een inbraak in een woning aan de Randweg. Hier werd tussen woensdag 22.45 uur en donderdag 21 augustus 06.45 uur ingebroken door een voordeur te forceren. Hier werd een tv weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Ermelo- Inbraak in hotel/restaurant

De politie kreeg donderdagochtend 21 augustus rond 06.30 uur melding dat er bij een hotel/restaurant aan de Jhr Dr C J Sandbergweg in Ermelo ingebroken was.

Ter plaatste bleek met een groot voorwerp het raampje van het damestoilet te zijn geforceerd. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Epe- Fietser gewond door aanrijding met auto

Een 62-jarige man uit Neede is donderdagmiddag 21 augustus op de Werlerweg in Epe gewond geraakt, nadat hij samen met zijn partner, een 61-jarige vrouw uit Neede, op de fiets vanachter werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 19-jarige man uit Epe.

De bestuurder reed vanuit de richting Epe richting kanaal. De man kwam passeerde in een flauwe bocht naar links een hem tegemoetkomende trekker met giertank. Na het passeren zag hij plotseling twee fietsers voor hem, die eveneens richting Kanaalweg reden.

Ondanks stevig remmen kon hij de fietsers niet kon ontwijken. Een aanrijding was het gevolg, waarbij beide fietsers ten val kwamen. De 62-jarige fietser raakte gewond en moest met onbekend licht letsel door de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De verwondingen van zijn 61-jarige partner vielen mee.

Harderwijk- Jongen aangehouden voor schoppen kind

Een 14-jarige jongen uit Harderwijk is donderdag 21 augustus rond 23.45 uur aangehouden, omdat hij op de Klavermeen in Harderwijk een 10-jarige kind van de fiets had geschopt.

De jongen was in het gezelschap van twee vrienden toen hij rond 23.10 uur het voorbijrijdende kind van de fiets schopte. De jongens gingen er vervolgens hard fietsend vandoor. De vader van het slachtoffer hield de twee vrienden van de verdachte staande en belde de politie. Hierna meldde de verdachte zich weer bij het slachtoffer en zijn vrienden en werd hij door de politie aangehouden. Hij zal aangemeld worden bij een jeugdpreventieproject, waar een passende maatregel getroffen zal worden.

Ermelo- Man wordt bedreigd met mes

De politie is een onderzoek gestart naar de bedreiging met een mes van een 18-jarige Ermeloër in de nacht van dinsdag op woensdag 13 augustus op de Stationsstraat in Ermelo.

De man liep rond 02.30 uur op weg naar zijn fiets, toen hij aangesproken werd door een onbekend persoon. Deze vroeg hem te helpen bij een ruzie. Toen de man daar niet op inging, haalde de onbekende een mes tevoorschijn en bedreigde hem. De man gaf uit angst aan wel te willen helpen bij de ruzie. De onbekende deed het mes weg, waarna de bedreigde man er snel te voet vandoor ging. De politie is in verband met het onderzoek op zoek naar tips en getuigen van deze bedreiging. Men kan bellen met 0900-8844.


---- --