Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Feestelijke heropening afgebrande scholen

21 augustus 2008
Op 17 juli brandde het scholencomplex in Kortvoort af en op 18 augustus konden de kinderen van scholen de Blauwe Lijn en Onze Wereld weer naar school. Harry Verzijl, portefeuillehouder Jeugd, Welzijn, Onderwijs in stadsdeel Zuidoost: "In Zuidoost is alles mogelijk, dat bewijst deze uniek snelle herbouw maar weer eens." Vrijdag 22 augustus wordt het herbouwde scholencomplex Kortvoort feestelijk heropend.

Ondanks de schoolvakantie en ondanks de bouwvak werd razendsnel voor onderdak voor de kinderen van Zuidoost gezorgd. Dankzij de gebundelde inspanningen van de bouwer, Fort Unitbouw, de schoolbesturen van Bijzonderwijs en Sirius en stadsdeel Zuidoost kon de herbouw op zo'n korte termijn worden gerealiseerd.

Donderdag 17 juli woedde een hevige brand in de noodgebouwen in Kortvoort. Gelukkig zijn daarbij geen slachtoffers gevallen. Direct na de brand zijn de betrokken partijen om de tafel gaan zitten en is een plan van aanpak ontwikkeld. Fort Unitbouw speelde daarin een cruciale rol en heeft volgens een strakke planning en ondanks de bouwvak spoedig een nieuw gebouw weten op te leveren. Maar ook leerkrachten van beide scholen zijn in hun vakantie bezig geweest om de scholen opnieuw in te richten en de lokalen gebruiksklaar te maken.

Marga van Ree, directeur De Blauwe Lijn: "We zijn erg geschrokken van de brand, natuurlijk. Maar we zijn vooral heel blij dat we zo snel weer op onze eigen plek weer aan het werk kunnen. Voor de kinderen is een weekje extra vakantie uiteraard een feest, maar wij zijn toch erg opgelucht dat we maar een week van de lessen hoeven te missen en hoeven in te halen gedurende dit jaar."

Harry Verzijl, portefeuillehouder Jeugd, Welzijn, Onderwijs in stadsdeel Zuidoost: "We zeggen tegen onze jeugd: "Grijp je kans!' Dan spreekt het vanzelf dat we alle moeite doen om de kinderen onderwijs te laten volgen. In Zuidoost komen kinderen eerst."

Vlakbij het herbouwde complex moet in 2009 de Brede School verrijzen, een school waar de talentontwikkeling van kinderen nog meer vorm krijgt. Door onder andere naschoolse en extra activiteiten voor zowel kinderen als hun ouders biedt stadsdeel Zuidoost haar jeugd de kans om zich op vele gebieden te ontplooien en hun een breed toekomstperspectief mee te geven.