Ingezonden persbericht


Feestweek en stolpenroute Schermer prikkelen sponsor Bouwcompagnie exposeert plannen boerderij De Hulst

Stolpenliefhebbers opgelet! In augustus is het 375 jaar geleden dat de Schermer is drooggelegd en dat wordt gevierd met bijzondere activiteiten. Natuurlijk met speciale aandacht voor de prachtige stolpen. Een daarvan is De Hulst. De oude melkveeboerderij wordt tijdens de feestweek op 26 en 28 augustus opengesteld en ingericht met een expositie. Thema: de mogelijke nieuwe bestemming van het karaktervolle pand aan de Noordschermerdijk.

Gastheer is Bouwcompagnie. De ontwikkelingsafdeling van woningcorporatie Wooncompagnie is sinds 2005 eigenaar van De Hulst én een van de sponsors van de Schermer feestweek, die plaatsvindt van 22 tot en met 31 augustus. De ontwikkelaar heeft bijgedragen aan de realisatie van de stolpenroutemapjes. Het omslag toont de 28 kilometer lange stolpenroute en herbergt zestien ansichtkaarten met schitterende afbeeldingen van de stolpen.

Alternatieve woonbestemming
Bouwcompagnie is niet 'zomaar' sponsor geworden. Als bewuste ontwikkelaar ziet zij het belang in van cultureel erfgoed. In het kader van het stolpenbehoud en de leefbaarheid op het platteland wil Bouwcompagnie daarom voor De Hulst een alternatieve woonbestemming ontwikkelen.

2 dagen expositie
Op dinsdag 26 en donderdag 28 augustus houdt Bouwcompagnie ter plaatse een expositie over de mogelijke nieuwe bestemming: een woon- en werkplek voor dementerende ouderen en leerplek voor verzorgers in opleiding. De plannen voor de modelboerderij worden uitgedacht in samenwerking met stichting WarmThuis. Ze worden echter nog door diverse partijen onderzocht op haalbaarheid. De aanwezige vertegenwoordigers van Bouwcompagnie kunnen er deze dagen meer over vertellen.

Meer informatie
De stolpenroute, die zaterdag 9 augustus om 14.00 uur officieel wordt geopend in het Zwarte Kerkje, leidt langs De Hulst. Kijk voor meer informatie over de route, verkrijgbaarheid van de mapjes, tentoonstelling 'De stolp in beeld', bezichtigingmogelijkheden en andere activiteiten bij de diverse stolpen op www.samen375schermer.nl.

Wooncompagnie
Geldelozeweg 41
1625 NW Hoorn
Tel.: 0229 - 751165 Fax: 0229 - 751151
www.wooncompagnie.nl m.vdaalen@wooncompagnie.nl


---- --