Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 5 augustus 2008

Sttt... we gaan reeën zoeken in het bos van Leyduin

Het is best spannend om in het schemer naar reeën te gaan zoeken op landgoed Leyduin, een zeer oud bos met hoge bomen. We praten zachtjes en lopen zo stil mogelijk door het bos en dan opeens... sta je zonder dat je het door hebt oog in oog met een ree. Op Landgoed Leyduin leven ongeveer vijftig reeën en omdat ze in de avond op zoek gaan naar voedsel is er een kans dat we reeën zien. Er zijn ook ongeveer tien damherten in het bos. Deze zijn wat minder schuw.

Boswachter Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland nodigt u uit om op vrijdag 22 augustus om 19.00 uur mee te gaan op zoek naar deze prachtige dieren. Deze excursie is te leuk om over te slaan!

Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,20. Wij adviseren u een verrekijker mee te nemen.

We verzamelen om 19.00 uur op het parkeerterrein bij de ingang van Leyduin aan de Manpadslaan te Heemstede, ten zuiden van station Heemstede/Aerdenhout.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl