Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude



Delegatie uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude brengt bezoek aan Polen

Burgemeester Bruijn van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude brengt van 22 tot 25 augustus een bezoek aan de Poolse gemeente Lanckorona. Dit doet hij samen met de voorzitter van Jeugdvereniging Don Bosco Spaarndam, de voorzitter van Stichting Dorpsfeest Spaarndam en de voorzitter van de Jumelagecommissie. Het doel van het bezoek is tweeledig. Het is een kennismakingsbezoek voor burgemeester Bruijn en het is een poging om burgers te betrekken bij de jumelage.

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft sinds 1 mei 2004 een jumelage met de Poolse gemeente. Er is al twee keer eerder een bezoek gebracht aan Lanckorona.

Een belangrijk onderdeel van het aanstaande bezoek is, uitwisseling mogelijk maken tussen burgers uit de twee gemeenten. Onder andere op jeugdgebied en tijdens festiviteiten. Ook onderwerpen als cultuur, monumenten, wonen en werken in de twee landen komen aan de orde.

Het eerste bezoek vond plaats toen Polen lid werd van de EU. Een dag na het feest in Krakau is de jumelageovereenkomst getekend door de twee burgemeesters. Een jaar later bracht een delegatie uit Polen een bezoek aan gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Hierbij was een aantal kunstenaars aanwezig, die meededen aan de atelierroute. Het jaar daarop hebben kunstenaars uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude op een jaarmarkt in Polen geëxposeerd.

© 2007 Haarlemmerliede en Spaarnwoude