Barco


Barco is de leidinggevende leverancier van visualisatie uitrusting op de Olympische Spelen van Beijing

Gereglementeerde informatie

Beijing, CHINA 22 augustus 2008 -- Barco, een wereldleider in visualisatie oplossingen werd de toonaangevende leverancier van visualisatie uitrusting aan de Olympische Spelen van 2008 in Beijing.

De openingsceremonie van 8 augustus van de Olympische Spelen in het beroemde "Vogelneststadion" van Beijing was veruit het programma van de Olympische Spelen van dit jaar waar het meest naar werd uitgekeken. Dit magische evenement werd bijgewoond door zo'n 90.000 toeschouwers, waaronder een groot aandeel wereldleiders en
hoogwaardigheidsbekleders, terwijl het aantal televisiekijkers over heel de wereld werd geschat op vier miljard.

De befaamde Chinese filmmaker Zhang Yimou (Curse of the Golden Flower, Hero, House of Flying Daggers, Raise the Red Lantern) was de producent van dit langverwachte evenement. De erg fantasierijke show werd ondersteund door een aantal van Barco's vooruitstrevende visualisatie oplossingen, met inbegrip van in totaal 78 Orbital Heads van High End Systems, die het productieteam de mogelijkheid boden de beelden elders in de ruimte te herpositioneren- in dit geval op verschillende elementen op het veld.

Samen met de Orbital Heads werden een record aantal, namelijk 110, Barco High End Systems Axon Media Servers en 5 Wholehog 3 consoles ingezet. Geen enkel visueel evenement had tot vandaag zoveel servers van dit type samengebracht.

Naast zijn rol in de openings- en de sluitingsceremonies heeft Barco ook de LED-oplossingen voor heel wat van de andere Olympische sites geleverd. Op de 12 "Olympische Live sites" zorgen de Barco LED-schermen ervoor dat miljoenen inwoners van Beijing de spelen kunnen volgen in grote groepen, live en buitenshuis, hetgeen zorgt voor een toffe sfeer van eenheid en opwinding. Op het grote Jingxin-gebouw, zorgt het grootste LED-scherm in openlucht (758 m²) voor Olymische beelden voor miljoenen gebruikers van de 3e Ringweg van Beijing. Het Olympische voetbalveld van Shanghai wordt eveneens verlicht door een 391 m² groot LED-scherm van Barco.

In een 3e belangrijke rol is Barco betrokken bij het instaan voor de veiligheid van de Spelen en de miljoenen bezoekers. De veiligheids-en bewakingsproducten van Barco zijn verantwoordelijk voor het surveilleren van het Vogelneststadion en andere plaatsen, voor het leiden van het vliegtuigverkeer op de nieuwe Terminal 3 van Beijing en voor het begeleiden van alle wegverkeer in het Verkeerscontrolecentrum van de stad.

"We wisten dat het iets speciaals zou worden, maar wat we meemaakten was buiten verwachting. Ons team werkte gedurende meer dan 18 maanden samen met de verschillende teams die betrokken waren bij de Olympische Spelen. We zijn er trots op dat door deze inspanningen van onze verschillende productieteams we een leidinggevende leverancier van visualisatie uitrusting aan de Olympische Spelen van Beijing geworden zijn", zegt Frank Christiaens, Managing Director, verantwoordelijk voor Groot-China.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd.
In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

© Copyright 2008 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com