Ingezonden persbericht


ADEMBENEMENDE ACHTERVOLGINGEN IN NEED FOR SPEED UNDERCOVER

Neem het op tegen de politie of rivalen in de racesensatie van dit jaar

Leipzig 22 augustus 2008 Black Box, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ:ERTS), heeft vandaag bekendgemaakt dat Need for Speed" Undercover, een intense actie-racegame, in november van dit jaar uitkomt in Europa. In Need for Speed Undercover nemen gamers het op de snelweg op tegen rivalen en proberen ze aan de politie te ontsnappen. Ze zetten alles op het spel in een gevaarlijke undercover-missie om een criminele organisatie te ontmaskeren. In deze nieuwe game zijn de populaire en intense politieachtervolgingen weer helemaal terug. Bovendien wordt de nieuwe 'Heroic Driving Engine' geïntroduceerd. Dankzij deze techniek kunnen racers waanzinnige racevaardigheden inzetten tijdens adembenemende snelwegachtervolgingen met meer dan 290 kilometer per uur.

"In Need for Speed Undercover beland je midden in een Hollywood-film. Je ervaart alle spanning, actie en intense achtervolgingen gewoon op je eigen game-console. Dankzij de unieke Heroic Driving Engine heb je totale controle over de meest fantastische wagens. Je moet al je racevaardigheden inzetten om aan de politie te ontsnappen of criminele rivalen uit te schakelen", zegt uitvoerend producent Bill Harrison.

Door de perfecte mix van indrukwekkende computer-graphics en echte filmbeelden worden gamers ondergedompeld in de spannende racewereld van Tri-City. De open omgeving van deze uitgebreide stad bevat zo'n 130 kilometer aan wegen. Onderdeel hiervan is het indrukwekkende snelwegnetwerk, het podium voor de adembenemende duels. In duizelingwekkende achtervolgingen moeten de spelers alles op alles zetten om politie en rivalen achter zich te laten, terwijl ze met 290 km/u door het verkeer zigzaggen.

De race-ervaring van dit spannende spel wordt verzorgd door een nieuwe en geavanceerde A.I., maar Need for Speed Undercover gaat ook terug naar de bron van de franchise. De game barst van de agressieve en intelligente politieagenten die maar één doel hebben... de gamer zo snel mogelijk en met alle mogelijke middelen arresteren. Verder bevat Need for Speed Undercover natuurlijk alle kenmerkende aspecten die de serie zo populair maken: volledig aanpasbare wagens, een geavanceerd schadesysteem en een ongelooflijk realistische rijervaring. Racers kunnen in de game achter het stuur stappen van de meest waanzinnige wagens ooit, zoals de Audi R8, de BMW M6 en de Lexus IS-F.

Need for Speed Undercover wordt ontwikkeld door Black Box in Vancouver (Canada) en wordt op 21 november uitgebracht in Europa.

Het spel zal beschikbaar zijn op Xbox 360®, PLAYSTATION®3, Wii", PlayStation®2, Nintendo DS", PSP®, PC en mobiel. Bezoek voor meer informatie www.needforspeed.com. Persmedewerkers kunnen materiaal downloaden van http://info.ea.com.

###

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt haar producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS", EA", EA SPORTS Freestyle" en POGO". In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.electronicarts.nl. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

Electronic Arts, EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle, POGO en Need for Speed zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. "PlayStation", "PLAYSTATION" en "PSP" zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft , Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft-bedrijvengroep en zijn in licentie gegeven door Microsoft. Wii en Nintendo DS zijn handelsmerken van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:

Eline Mellink & Robbert Minderhoud

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl