Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlanders 11e en 14e tijdens WK De Kolonisten van Catan

Almere, 22 augustus 2008 Afgelopen 16 en 17 augustus vond tijdens s werelds grootste spellenbeurs, de Gen Con Indy, het Wereldkampioenschap De Kolonisten van Catan plaats. Uit de hele wereld* reisden Catan-liefhebbers naar de Verenigde Staten af om hun land op dit prestigieuze toernooi te vertegenwoordigen en een gooi naar deze felbegeerde titel te doen. Ook Nederland werd vertegenwoordigd. Spellenfabrikant 999 Games vaardigde Nederlands Kampioen De Kolonisten van Catan 2007, Niek van de Schoot, en Catanfanaat André Hanemaaijer af om voor Nederland uit te komen. Helaas geen gouden medaille voor Nederland, maar wel een mooie 11e en 14e plek.

Op zaterdag 16 augustus barstte de strijd los in de lobby van het Indiana Convention Centre. Tijdens de voorrondes speelden alle deelnemers vier spellen, elke keer vanuit een andere startpositie, zodat iedereen dezelfde kansen had. De beste acht met de meeste overwinningen gingen door naar de halve finale, die op zondag 17 augustus plaatsvond. Aansluitend werd er door de vier beste spelers van het toernooi tijdens een zenuwslopende finale gestreden om de titel Wereldkampioen De Kolonisten van Catan 2008 . De Amerikaan Todd Sweet bleek oppermachtig en ging aan de haal met de gouden plak. Niek en André belandden uiteindelijk op een respectievelijke 14e en 11e plek in het eindklassement.

Wij zijn heel trots op onze prestatie, zegt Niek van de Schoot. Zowel André als ik eindigde tijdens de voorrondes op een tweede plek in onze poule. Helaas was dit niet voldoende om zondag nog een keer te mogen aantreden. Desalniettemin was deelnemen aan dit WK een geweldige ervaring. Niks is leuker dan je grootste hobby met gelijkgestemden van over de hele wereld te delen.

NK De Kolonisten van Catan

Op 1 oktober aanstaande vindt in het Hotel Arena te Amsterdam het Nederlands Kampioenschap De Kolonisten van Catan plaats. 64 Nederlandse Catanliefhebbers zullen die dag alles op alles zetten om de titel mee naar huis te mogen nemen.

Tijdens het NK zal 999 Games naar aanleiding van het tienjarig bestaan van De Kolonisten van Catan in Nederland een speciale jubileumeditie presenteren. In deze gelimiteerde uitgave is het materiaal voor de uitbreidingsset voor 5 en 6 spelers gratis bijgevoegd. De beruchte struikrover is vervangen door een heuse struikroversbende van handgeschilderd kunsthars. Ook bevat het spel een stapsgewijze uitleg. Zo kan zowel de die-hard Catanspeler als de beginner veel lol aan het spel beleven.

Voor het volledige verslag van Niek van de Schoot en André Hanemaaijer of voor meer informatie over De Kolonisten van Catan bezoekt u www.kolonisten.nl of www.999games.nl


* De deelnemers aan het WK kwamen uit: Amerika, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Noorwegen, Australië, Taiwan, Canada en Nederland.

###

Over 999 Games

Sinds 1990 is 999 Games in de Benelux actief als distributeur van spelproducten. In 1998 begaf het bedrijf zich op het uitgeverspad met een nieuwe generatie bordspellen, die zich van ouderwetse spellen onderscheiden door eerste klas kartonnage, fraai artwork en veelvuldig gebruik van hergebruikte materialen. De spellen kenmerken zich door interessante, vaak historische onderwerpen. Bekende titels van 999 Games zijn: De Kolonisten van Catan, Carcassonne, Regenwormen, Elfenland, Boonanza, Halli Galli en Machiavelli. Meer informatie over de producten van 999 Games is te vinden op www.999games.nl.

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht