Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe lenzen voor 3D fotografie

ZWOLLE - Een extra dimensie in je foto's. Het kan nu nog beter dan voorheen! De Aziatische fabrikant Loreo komt namelijk nog dit jaar met nieuwe lenzen voor 3D fotografie. De nieuwe 3D Lens in a Cap Digital vervangt een eerdere versie en is speciaal gemaakt voor digitale SLR-camera's met een cropfactor van 1.5x of 1.6x. Daarnaast presenteert Loreo een nieuwe 3D Macro lens.

Beide nieuwe 3D lenzen zet je rechtstreeks op de body van je camera. Door middel van een ingenieus systeem verdeelt de lens het beeld in tweeën; een zogenaamde beamsplitter. Het ene beeld is voor het linker oog en het andere voor het rechter. Met een meegeleverde viewer kunnen de foto's in 3D worden bekeken; ook op het computerscherm. De nieuwe 3D Lens in a Cap Digital past op digitale SLR-camera's van de merken Canon EOS, Nikon, Pentax en Minolta/Sony. De lens is echter niet geschikt voor digitale camera's met een full frame sensor, of met een sterk afwijkende cropfactor. De nieuwe 3D lens is in focus vanaf vanaf 1,5 meter tot oneindig. Diafragmakeuze F8, F11 of F16. Focuslengte van deze lens is 25 mm. Dankzij de 52 mm filterdraad kunnen er zoom- en groothoek (schroef)lenzen worden gebruikt. Bijgeleverd worden de gebruiksaanwijzing, 2 lenskappen, een beschermtasje en een Loreo Lite viewer. Daarmee kunnen geprinte foto's in 3D worden bekeken, maar ook beelden op een computermonitor. De nieuwe 3D Lens Digital is waarschijnlijk in september leverbaar en gaat dan zo'n 165 euro kosten.

MACRO IN 3D

De nieuwe 3D Macro Lens van Loreo voegt letterlijk een hele nieuwe dimensie toe aan de macrofotografie. De lens is leverbaar met dezelfde vattingen als de 3D Lens Digital en is eveneens voor digitale SLR-camera's met een cropfactor van 1.5x of 1.6x. De handmatige focus omvat een scherptegebied van 23 tot 85 centimeter. Dankzij de 52 mm filterdraad kunnen er echter extra zoom(schroef)lenzen worden gebruikt. Diafragmakeuze F11, F16 of F22. Focuslengte van deze lens is 38 mm. Bijgeleverd worden de gebruiksaanwijzing, een lenskap, een beschermtasje en een Loreo Lite viewer. De 3D Macro Lens is waarschijnlijk in oktober leverbaar en gaat dan zo'n 119 euro kosten.

De nieuwe lenzen zijn nu al te reserveren op de website van de Nederlandse dealer: www.fotografie-in-3d.nl. Daar zijn ook andere 3D producten, zoals brillen en viewers, verkrijgbaar.

Beeldmateriaal is te downloaden van http://www.viewmasterqueen.com/loreo.zip Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Schalekamp. Tel. 06-46265039. E-mail: info@fotografie-in-3d.nl


---- --