Politie Amsterdam-Amstelland



Bromfietsers gewond in verkeer / Aalsmeer/Diemen (22/08/08)

Een 29-jarige man uit Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag zeer ernstig gewond geraakt toen hij op de Rietwijkeroordweg met zijn bromfiets achter op een geparkeerde vrachtwagen botste.

De vrachtwagen stond in Aalsmeer geparkeerd terwijl de bestuurder en bijrijder uit Litouwen in de cabine lagen te slapen. Ondanks dat het voertuig op een goed verlichtte plaats stond botste de Amsterdammer tegen de achterzijde. De vrachtwagenchauffeur heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd. Het slachtoffer, die wel een helm droeg, is met hoofdletsel in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd. Op de Diemerpolderweg is donderdagavond een 17-jarige jongen uit Amsterdam gewond geraakt na een aanrijding met een auto, bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Diemen. De Amsterdammer kwam met zijn bromfiets frontaal in botsing met de auto.

De twee bestuurders naderden elkaar vanuit tegenover gestelde richtingen op de Diemerpolderweg. Toen de vrouw met haar voertuig linksaf de Vogelweg op wilde rijden volgde een aanrijding waarbij de bromfietsbestuurder op de motorkap van de auto terechtkwam. De jongen liep vermoedelijk een beenbreuk op en is naar een ziekenhuis vervoerd. De vrouw is voor controle met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis.

Auto-inbreker aangehouden / Rapenburg (22/08/08)

De politie heeft rond middernacht op Rapenburg een 36-jarige vrouw aangehouden. De vrouw wordt verdacht van inbraak in een auto die geparkeerd stond op Laagte Kadijk.

Toen agenten ter plaatse kwamen was de vrouw juist weg gefietst. Op Rapenburg werd zij achterhaald en aangehouden. Ze is ingesloten voor verder onderzoek.