Advance lanceert gigabyte minilaptop met 8.9" draaibaar aanraakscherm


HEEMSTEDE, 20080822 -- Advance Technology te Heemstede heeft de distributie voor de Benelux gekregen van de laptops van Gigabyte, de bekende IT leverancier uit Taiwan. Advance breidt daarmee aan de onderkant van de prijsklasse haar serie mini-laptops uit. Advance, reeds jaren bekend om zijn mini-laptops zoals Flybook en VyeNote, richt zich op de professionele markt voor ultiem draagbaar gebruik en communicatie met een uitmuntende service en support.

Gigabyte M912

Gigabyte M912 is de ultieme keuze met betrekking tot de volgende generatie laptops. De M912 is niet alleen fraai vormgegeven, maar is daarnaast zo compact dat men het eenvoudig in een (dames)tas of attachékoffer kan meenemen.

De M912 is gebouwd voor een brede markt. De consument zal voor een aantrekkelijke prijs betere specificaties krijgen dan de Netbooks die momenteel op de markt worden gebracht. De professionele markt zal de M912 voor vele toepassingen kunnen gebruiken door zijn volwaardige specificaties, Windows-omgeving en het gebruik van de M912 als tablet.

De M912 is uitgevoerd met een briljant 8.9", 1280x768 LCD-scherm en weegt niet meer dan 1.2 Kg. Het voornaamste voordeel van de M912 is dat het aanraakscherm 180° kan roteren opdat het als een tablet PC kan worden gebruikt.

M912 gebruikt de Intel Atom 1.66Ghz. processor en voor data opslag een 160Gb 2.5" harddisk. Door gebruik te maken van de 2.5" standaard kan de capaciteit eventueel worden uitgebreid tot 320Gb en hoger, indien beschikbaar. Buiten de 2Gb aan geheugencapaciteit heeft de M912 alle gebruikelijke communicatiepoorten, zoals 3 snelle USB poorten, SD kaartlezer, Expresskaart slot, alsmede een 1.3Megapixel camera. Er is een keuze tussen Microsoft Vista Home Basic , XP Home en zelfs Windows Vista Home Premium.

Uitgebreide communicatie

Voor communicatie is er Bluetooth 2.0 en draadloos netwerk (Wifi). Via het Expresskaart-slot levert Advance een optionele Sierra HSPA kaart voor supersnel internet met een snelheid van 7.2Mbps download en 2.0Mbps upload. Advance levert ook de data-abonnementen van KPN, Vodafone en
T-Mobile, inclusief alle service en support. De kaart is gratis bij een abonnement.


Niet alleen prima specificaties

De Gigabyte M912 heeft niet alleen prima specificaties voor onbezorgd gebruik, de laptop ziet er ook erg fraai uit. De M912 wordt geleverd in diverse fraaie kleuren en dessins. Optioneel zijn er fraaie tassen en andere nuttige accessoires te koop, die vaak bij andere kleine laptops niet te verkrijgen zijn.

Er is extra zorg besteed aan het toetsenbord die het toestaat lange rapporten in te voeren. De muis is zeer goed gesitueerd en er is meer ruimte voor de handsteun dan normaal. Uiteraard kan men de M912 gebruiken voor multimedia, zoals video, MP3 enz.


Prijs, beschikbaarheid en garantie

De Gigabyte M912 zal in september a.s. verkrijgbaar zijn. De prijs komt op Euro 695, - incl. BTW met 3 jaar garantie én helpdeskondersteuning voor de hardware maar ook Windows en HSPA.



Specificaties

Model
Gigabyte M912V

Scherm
8.9"LCD panel/WXGA 1280x768,aanraakscherm, LED Backlight, 180° rotatiehoek

Processor & Chipset
Intel® Atom(TM) N270 (1.6GHz/ 512K/ 533MHz), Intel® 945GSE + ICH7M

Geheugen
DDR II 667 1Gb, max. 2Gb

Harddisk
2.5" ,9.5mm SATA HDD, met160GB capaciteit tot 320Gb

OS
Microsoft® Windows Vista® Home Basic of ULCPC XP HOME

Invoer
80 toetsen toetsenbord/Touch Pad muis

Webcam
1.3Megapixel CMOS camera

LAN/Wifi
10/100 Base T, 802.11b/g via mini-kaart

HSPA
(optioneel)Sierra HSPA: 7.2Mbps download,2.0Mbps upload (via Express kaartslot)

Bluetooth
Bluetooth 2.0 ingebouwd

Batterij
4,500mAh, 7.4volt

I/O poorten
3x USB, Microfoon in/hoofdtelefoon uit/D-SUB, RJ45 /SD kaart/Express kaart

Audio
Speaker 2x 1.5 watt
Gewicht
1,2 kg



Gigabyte
Gigabyte, met haar hoofdkantoor in Taipei, Taiwan, is bekend als wereldwijde leider in de IT industrie, met werknemers en partners in vrijwel alle landen van de wereld. Opgericht in 1986, is Gigabyte gestart als een research en development team en sindsdien is zij marktleider in het ontwerpen en fabriceren van voornamelijk moederborden voor PC's. Naast de moederborden en grafische videokaarten, heeft Gigabyte haar portfolio aan producten verder uitgebreid met notebooks en PC's, digitale audio- en videoproducten voor thuis, netwerk servers, communicatieproducten en mobiele producten zoals draagbare telefoons. Bezoek de Gigabyte website www.gigabyte.com.tw voor meer informatie.

Advance Technology
Advance Technology, gevestigd te Heemstede, is al meer dan 25 jaar een toonaangevende onderneming die gespecialiseerd is in innovatieve producten voor mobiliteit en communicatie. Advance Technology beschikt over een zeer breed eigen assortiment draagbare computers, tablet pc's en mobiele oplossingen. Zo voert zij o.a. de merken Advance, Flybook, VyeNote en Gigabyte.





Ingezonden persbericht