Ingezonden persbericht


Kraakgroep Dordrecht kraakt pand, toetst rechtsysteem!

Met het bezetten van het voormalige Griekse restaurant wil de kraakgroep Dordrecht uitspraken van de Dordtse rechter Rentema opnieuw toetsen. Deze oordeelde van het voorjaar immers dat 'De Grote Griek' weg moest van de Spuiboulevard omdat de mediamarkt daar moet komen. Uit verschillende bronnen blijkt echter dat dit niet zeker is en dat de eigenaar Dubbelveste van de beruchte projectontwikkelaar Arie van Pelt
slechts leegstand wil om mee te speculeren.

Zo was er begin van de zomer een rechtzaak over gekraakte appartementen in hetzelfde complex. Deze zaak werd gewonnen door de krakers, omdat de eigenaar niet kon aantonen op de korte termijn concrete plannen met het gebouw te hebben. Daarnaast corresponderen de bouwtekeningen niet met de bouwvergunning en staat deze bovendien op naam van een ander bedrijf (Dubbelveste)dan het bedrijf dat het complex bezit (Spuihave). Om deze, en een hoop andere redenen, trekken wij het besluit van de rechter zwaar in twijfel.

Dit vooral omdat onomstotelijk is aangetoond dat de desbetreffende rechter een zakelijke relatie met Van Pelt heeft gehad en dat ze bovendien buren zijn geweest!
Deze corrupte praktijken zijn voor ons te bizar voor woorden. Het feit dat het recht blijkbaar niet voorbij persoonlijke relaties kan kijken en dat rechters elkaar vervolgens indekken zou onmogelijk moeten zijn. Er is echter geen enkele andere rechter die hier uitspraak over durft te doen tot nu toe.
Middels deze actie willen wij het rechtssysteem dwingen een duidelijk standpunt in te nemen. Transparant en rechtvaardig of corrupt enpartijdig?

Om te vieren dat het pand weer in gebruik is genomen is er morgen een Griekse barbeque vanaf 16:00 voor het pand (Spuiboulevard 95)



Ingezonden persbericht