Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Aanstaande bloei Amorphophallus titanum

Het is bijna zo ver!


· Misschien zondag 24 augustus?

Eerder deze week stuurde ik u bericht dat de bloei van de Reuzenaronskelk binnen 10 dagen te verwachten zou zijn. Het lijkt er op dat het misschien zelfs al eerder gaat gebeuren. Art Vogel, de kaschef (en grootvader van Steijn die hier links als levende meetlat voor reuzenaronskelk dient) denkt dat het misschien wel eens in het komende weekend zo ver zou kunnen zijn...

Houdt uw mailbox dus goed in de gaten want u ontvangt nu nog alleen bericht wanneer het schutblad rondom de geurkolf gaat wijken en de bloei echt gaat beginnen. Vergeet niet regelmatig te kijken want het zou jammer zijn als u dit bijzondere (en volgens sommige mensen meer bizarre) fenomeen in de plantenwereld zou missen.

Meestal weten we ongeveer rond 16.00 uur dat de bloei echt begonnen is. Die avond is de Hortus dan open tot 23.00 uur. De entree tot de Hortus geldt overigens zoals normaal.

De bloei van de Reuzenaronskelk

Waar
Hortus botanicus Leiden - Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

Wanneer
Mogelijk in het komende weekend van 23 en 24 augustus

Kosten

Entree
5 euro

Entree 65+
3 euro

Kinderen 4-12 jaar, CJP
2,50 euro

Museumkaart
Gratis

Informatie
071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Toegankelijkheid
Een deel van de Hortus, o.a. de Victoriakas, is niet goed bereikbaar voor mindervaliden die gebruik maken van een rolstoel of rollator.