Speelgroep Leek speel: Om de Liefde van Laurentia


Op 22 en 23 aug 2008 aanvang: 20.30 Openluchtpodium Nienoord

LEEK, 20080817 -- De spelers van speelgroep Leek zijn net weer terug van vakantie en zijn begonnen aan de laatste repetitiesessie. Er is sprake van verhitte rood aangelopen gezichten en spelers en regisseur lopen zich het vuur uit de sloffen. Het gaat dan ook allemaal om de liefde van Laurentia. Dat is ook meteen de titel van het stuk: "Om de liefde van Laurentia". Het is een stuk vol passie, maar ook een stuk vol wreedheid en machtswellust.

Het verhaal vindt zijn oorsprong in de geschiedenis van het Spaanse dorp Fuente Ovejuna, zoals die in de zeventiende eeuw door Lope de Vega is bewerkt tot een toneelstuk. De bewerking die de Speelgroep Leek deze zomer op het podium gaat zetten is vooral gebaseerd op "Das brennende Dorf" van Rainer Werner Fassbinder uit 1970. In het stuk gaat het zowel om de strijd om de macht over het Spanje uit de zestiende eeuw, als om de macht en machteloosheid in de liefde. De commandeur, Fernán Gomèz de Guzmán, wil het allemaal, én de macht over Spanje én de liefde van Laurentia.

Op 22 en 23 augustus zult u getuige kunnen zijn van de strijd die er wordt gestreden om de liefde van Laurentia en zult u met eigen ogen kunnen aanschouwen waartoe een overdaad aan passie, lust en machtswellust kan leiden. De leden van de Speelgroep Leek en de regisseur, Henk van der Veen, zijn ervan overtuigd dat er dit jaar weer een prachtige productie wordt neergezet op ons fraaie openluchtpodium Nienoord. Zorg dat u er bij kunt zijn en het allemaal gaat meemaken, "Om de liefde van Laurentia".


Aanvang: 20.30 Lokatie : Podium Nienoord Leek. Voorverkoopadressen: VVV Leek, Fotografie Hendri Middel in winkelcentrum de Liekeblom in Leek, Bloemenatelier "in de Roos" op het overwinningsplein in Groningen en Homan Lectuur in Roden.





speelgroep leek