Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

Festival opent vrijdag 22 augustus met Tribute Night

Uitgekiend muziekprogramma
op veelzijdig Huntenpop

De Achterhoek is er weer helemaal klaar voor om zaterdag 23 augustus duizenden bezoekers te verwachten. Het programma van het negentiende Huntenpop Festival liegt er dan ook niet om. Bijna dertig nationale en internationale bands treden tussen 12.30 en middernacht op in de weilanden bij Varsselder, achter Doetinchem. Daarbij zijn alle gangbare muziekstromen vertegenwoordigd.

Gothicliefhebbers zijn bijvoorbeeld welkom bij Delain, de bluesfanaten kunnen genieten van Walter Trout, aanhangers van trashmetal gaan zeker naar Kreator, verder treedt Stevie Ann op, zijn de Duitse Buccaneers van de partij, spelen er bands uit Afrika (Rolling Spears uit Kenia) en komen de Fun Lovin' Criminals naar de Achterhoek. Zomaar een greep uit het rijke muzikale aanbod van het nieuwe Huntenpop Festival. Hou je van muziek, dan zijn er op Huntenpop altijd bands waar je van houdt. Kijk voor een volledig overzicht van de bands op www.huntenpop.nl.

Nevenprogramma

Het is haast zeker dat iedereen die al eens eerder op het Huntenpop Festival in Varsselder-Veldhunten is geweest, al lang is voorzien van entreekaarten. Want zo'n festival wil je gewoon niet meer missen als je de sfeer kent, de muziek en de typische gezelligheid die de Achterhoek zo kenmerkt. Voor E 35,00 in de voorverkoop (doen, want aan de kassa betaal je E 43,00), ga je niet alleen 28 bands zien en horen, maar ook genieten van een veelzijdig nevenprogramma. Want naast de topbands, zorgen de organisatoren ieder jaar weer voor een sfeervol festival met een camping, een grote markt, met straattheater, een ligweide en dit jaar ook djembé workshops. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.huntenpop.nl en in een aantal winkels en VVV-kantoren in de Achterhoek.

Bier uit kokosnoten

Dit jaar tooit Huntenpop zich voor een deel in Afrikaanse sferen. Dat gebeurt op de eerste plaats door optredens van bands uit Kenia en Zuid-Afrika, maar onder andere ook door het geven van djembé workshops. En er is een speciaal biertje te drinken, namelijk het Afrikaanse fair-trade Mongozo, dat doorgaans wordt gedronken uit een kokosnoot.

Tribute Night

Huntenpop 2008 begint overigens al op vrijdagavond 22 augustus met een Tribute Night die dit jaar zijn weerga niet kent. Of je nou lekker wilt meeblèren op de succesnummers van Doe Maar, wilt genieten van het sonore stemgeluid en dito gitaarmuziek van Neil Young, of nog eens lekker wilt genieten van Johnny Cash, op de vrijdagavond kan dat allemaal. Voor een tientje kun je dit spektakel al meemaken, maar als je een plekje op de camping hebt, kun je dit pre-festival gratis bijwonen.

Licht en geluid

Aangezien steeds meer eisen worden gesteld aan licht en geluid is de organisatie van Huntenpop dit jaar in zee gegaan met Purple Group, één van de toonaangevende leveranciers van licht en geluid in Nederland. Volgens de organisatie gaat Purple Group samen met het Achterhoekse Eko Geluid een spectaculaire geluid- en lichtshow neerzetten.

Camping

Pal naast het festivalterrein is een camping ingericht, compleet met douches en stroomvoorziening (zelf verlengsnoer meebrengen). Wie zin heeft kan op zaterdag- en zondagochtend vanaf 9.00 uur gebruik maken van een ontbijt op het festivalterrein. De camping is geopend op vrijdag 22 augustus vanaf 12.00 uur en sluit zondag 24 augustus weer om 12.00 uur. Voor twee overnachtingen betaal je per persoon een totaalbedrag van E 20,00. Dat bedrag is inclusief eventuele stroom en een T-shirt. Bovendien hebben campinggasten op vrijdagavond gratis toegang tot de Tribute Night. Reserveren voor een plaatsje op de kampeerplaats kan uitsluitend via de website www.huntenpop.nl.

KADER

Voorverkoopadressen

. Via de website www.huntenpop.nl
. Rob's Totaalgemak - Ulft
. C-1000 Geert Freriks - Ulft
. C-1000 Jeroen Salemink - Dinxperlo
. C-1000 Overstegen - Doetinchem
. Rabobank Graafschap-Zuid kantoren - Ulft en Gendringen
. Cafe/zalen De Zon - Varsselder
. Café/zaal Wissink - Azewijn
. Alle Achterhoekse VVV-kantoren in Doetinchem - Aalten - Borculo - Dinxperlo - Doesburg - Eibergen - Gorssel - Groenlo - Hengelo (gld) - Lichtenvoorde - Lochem - Montferland - Neede - Ruurlo - Terborg - Ulft - Varsseveld - Vorden - Winterswijk - Zelhem en Zutphen

- X -

---- --