Gemeente Hulst


Persbericht - 16.05.2008

Informatie over vestingstedendagen

Op 23 & 24 augustus 2008 wordt de Hulster vesting omgetoverd naar tijden van weleer. Die dagen vinden de Nederlandse Vestingstedendagen plaats in Hulst. Er wordt dit weekend een behoorlijke drukte verwacht.

Hulst is lid van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. Dit is een samenwerkingsverband, dat werd opgericht in 2002 en waar vestingsteden in Nederland zich in verenigen. Momenteel telt de vereniging 17 leden. Doel van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden is enerzijds het behoud en verantwoord gebruik van het cultuurhistorische erfgoed en anderzijds is het streven om de bezoekers het verleden te laten beleven. Daarom worden allerlei toeristische programmas ontwikkeld. Eenmaal per jaar staat 1 van de vestingsteden centraal in de belangstelling. Dat gebeurt tijdens de Nederlandse Vestingstedendagen. Dit jaar valt die eer te beurt aan Hulst. De
organisatie van het gebeuren ligt in handen van de Stichting De Hulster Vesting, onderleiding van de wethouder van toerisme, de heer A. Maas. De gemeente, de Stichting Bezoekersmanagement Hulst en vele vrijwilligers zijn al geruime tijd druk bezig dit festijn voor te bereiden.

Het gebied dat wordt ondergedompeld in de historische sfeer is: Stationsweg, Gentsestraat, Grote Markt, Corn. De Vosplein, Korte en Lange Nieuwstraat, Steenstraat, Overdamstraat, Vismarkt, Bierkaaistraat, Walmolenstraat, Fr. van Waesberghestraat. In dit gebied staan een grote diversiteit aan historische activiteiten te gebeuren.
Er staan tijdens het weekend van 23 & 24 augustus ook niet-historische activiteiten op de agenda. Die vinden voornamelijk buiten de vesting plaats.

Informatie aan bewoners en ondernemers
Om de bewoners van de Hulster binnenstad nader te informeren over wat er op stapel staat en wat zij kunnen verwachten, vond op woensdag 2 april 2008 een informatiebijeenkomst plaats.
De ondernemers werden op 12 maart 2008 reeds uitvoerig voorzien van informatie. Tijdens beide informatieavonden werden ook aanbevelingen en opmerkingen van de aanwezigen genoteerd.
Deze werden meegenomen in de definitieve beslissingen over de voorziene maatregelen tijdens het bewuste weekend. Per brief van 16 mei 2008 worden alle inwoners en ondernemers van de Hulster binnenstad alsmede van het gebied Stationsweg / Stationsplein te Hulst bericht over de verkeersmaatregelen, toegangsregime voor voertuigen en andere aspecten waarmee zij tijdens de Nederlandse Vestingstedendagen te maken krijgen. Zij die onverhoopt de bedoelde brief met informatie niet ontvangen hebben, kunnen dit melden aan bij de gemeente Hulst op tel.
0114389255.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl