Ingezonden persbericht


"Beste eco-bestemming ter wereld"

Trinidad & tobago: 600 vogelsoorten, 6000 plantsoorten en 600 vlinders

Amsterdam, juni 2008 ­ Bij de Caribbean denkt men aan zon, zee en hagelwitte stranden. Terecht. Maar Trinidad en Tobago hebben nog iets bijzonders: een natuurleven dat zijn weerga niet kent. Deze twee mooie, vrijwel ongerepte eilanden in het Caribisch gebied bieden in totaal zo'n 600 verschillende vogelsoorten, ruim 600 verschillende vlinders, het oudst beschermde regenwoud op het westelijke halfrond, het Tobago Forest Reserve, een Eco-industrieel park en een ongekende mix aan flora en fauna.

Bijzondere flora en fauna
De flora en fauna van de eilanden is vooral bijzonder door de grote variatie. Bergachtige regenwouden - het Tobago Forest Reserve is het oudst beschermde regenwoud van het westelijke halfrond ­ rivieren, watervallen, tropische savanna's en natuurlijk schitterende kusten. Een unieke diversiteit en een eldorado voor de natuurliefhebber. Op Trinidad en Tobago zijn meer dan 6000 verschillende soorten planten ­ waaronder 177 soorten orchideeën! ­ en dieren te vinden.

Trinidad & Tobago: award voor beste eco-bestemming ter wereld Trinidad en Tobago zijn twee prachtige ongerepte eilanden. Niet voor niets werden er in het verleden al meerdere prijzen toegekend aan dit gebied, zoals 'De Beste Eco-bestemming ter wereld' en, natuurlijk, de 'Nummer 1 Eco-bestemming in het Caribische gebied'. Deze prijzen zijn internationaal, maar ook nationaal zijn reisexperts het erover eens dat Trinidad en Tobago fantastische eco-bestemmingen zijn. Floortje Dessing, ultieme globetrotter en tegenwoordig presentatrice van het programma 3 op reis, benoemde de eilanden in haar top 8 van 'meest bewuste bestemmingen' in het magazine Zin. "Trinidad en Tobago slagen er goed in om de mooie natuur op een verantwoordelijke manier toegankelijk te maken voor toeristen'', aldus Floortje.

Vogelfestival
Het vogelfestival is hèt festival van het jaar voor mensen die van vogels en natuur houden. Er zijn meer dan honderd standhouders die allerlei producten voor enthousiaste natuurliefhebbers verkopen, zoals: vogelvriendelijke tuinproducten, verrekijkers, vogelboeken, buitenkleding, natuurkunstwerken tot eco-vogel en natuurreizen aan toe. Dit jaar zijn Trinidad & Tobago vertegenwoordigt door MotMot Travel, een specialist in natuurreizen op de eilanden. Trinidad en vooral Tobago staan bekend om de vele vogels die hier continu voor een natuurlijk concert en een kleurrijk schouwspel zorgen. Trinidad kent meer dan 400 soorten en op Tobago leven op slechts 300 vierkante kilometer naast de 'eilandvogel' Mot-Mot, ruim 200 andere soorten vogels, waarmee het eiland qua vogels de hoogste dichtheid ter wereld heeft.

Het festival vindt plaats op 23 en 24 Augustus 2008 op het terrein van het Bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg 1, te Lelystad. Zie ook www.vogelfestival.nl.

Vakantieparadijs voor natuurliefhebbers
Kijk voor meer informatie over Trinidad & Tobago op: www.gotrinidadandtobago.com, www.motmottravel.com of mail naar trinbago@usp.nl. Kijk voor meer informatie over het vogelfestival op: www.vogelfestival.nl